Serie

Skribent

MovieZine

2 april 2020 | 16:00

"When the Dust Settles" - ny dramaserie om när terrorn slår till

Vad händer när röken har lagt sig efter en terroristattack i Köpenhamn? I vår får vi följa åtta drabbade personers liv och öden på SVT Play. I en av rollerna syns svenska Malin Crépin.
Vad kan terror göra med människors gemenskap? Och hur förändras vårt psyke i skuggan av en händelse som vi nödvändigtvis inte förstår?

Det är utgångspunkt i den danska dramaserien "When the Dust Settles", som berättar om mänskliga relationer och reaktioner hos en grupp människor vars liv flätas samman och förändras efter att en terrorhandling drabbar centrala Köpenhamn.
 
 
Serien berättas av åtta olika karaktärer och handlar om deras relation till sina familjer och sin omgivning i upptakten till och i spåren av en terrorattack mitt i Köpenhamn. De lever helt skilda liv och möter vardagens utmaningar på olika sätt.

Ett par kämpar med en strulig tonåring, en har makt att ta beslut som kan vara ödesdigert för många. En är nykär, en annan lever under hot och våld hemma och ser sin framtid grusad. En förverkligar drömmen om eget företag. Samtidigt lever en annan karaktär en otrygg kringflackande tillvaro i hemlöshet.

Så slår terrorn till mot dem alla på ett eller annat sätt och allt förändras. Terrorhändelsen används som en katalysator för att förklara hur vi människor är sammanlänkade både när det gäller det onda och det goda, och vare sig vi vill det eller inte.
 
 
De åtta karaktärerna är:

Justitieminister Elisabeth (Karen-Lise Mynster), rörmokaren Morten (Jacob Lohmann), 85-årige Holger (Henning Jensen) som bor på ett vårdhem, hemlösa Ginger (Katinka Laerke Petersen), artisten Lisa (Malin Crépin), åttaåriga Marie (Viola Martinsen), frisören Jamal (Arian Kashef) och kocken Nikolaj (Peter Christoffersen).

Alla tio avsnitt publiceras den 11 april på SVT Play.
| 2 april 2020 16:00 |