Serie

Skribent

Alexander Kardelo

10 september 2016 | 11:00

”Westworld” planerar för minst fem säsonger

Hela sci-fi-serien är i princip utstakad och klar redan innan premiär.
Jonathan Nolan och producenten J.J. Abrams tar inga risker med sin nya serie ”Westworld”. Redan innan sci-fi-serien haft sin premiär, har de en tydlig plan för hur den ska sluta. Och när.

Skådespelaren James Marsden berättar för Entertainment Weekly om vad som hände när produktionen tog en omskriven paus i början av året:

- Det handlade inte bara om att få klart de första 10 avsnitten. Det handlade om att kartlägga hur de kommande fem, sex åren ska se ut. Vi ville ha allting planerat, så att när allra sista avsnittet sänds om 5-7 år, ska det vara exakt som vi tänkt oss från början. 

Tv-serien ”Westworld” är skapad av Jonathan Nolan och Lisa Joy Nolan. Han står även bakom manus till flera av brorsan Christopers filmer, som ”The Dark Knight” och ”Interstellar”. ”Westworld” bygger på filmen från 1973 om en avancerad nöjespark för vuxna, där de artificiella invånarna får nog.

Nolan säger att varje ny säsong kommer bli annorlunda:

- Vi ville inte ha en historia som upprepar sig varje år, med nya gäster som anländer. Vi ville ha en större story. Det handlar om det komplexa i hur en ny art föds.

Michael Crichtons gamla film ”Westworld” snuddade bara vid historien som tv-serien ska utveckla. Men där fanns också två andra världar - Medievalworld och Romanworld. Det återstår ännu att se om tv-serien kommer utforska dem. 


"Westworld" får premiär på HBO Nordic den 3 oktober.
| 10 september 2016 11:00 |