Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

18 januari 2016 | 12:00

HBO:s efterlängtade "Westworld" stannar upp

J.J. Abrams och Jonah Nolans påkostade västern-sci-fi får vänta.
Produktionen av HBO:s sci-fi-västern-dramaserie fick grönt ljus redan 2013 och var tänkt att ha premiär under 2015. Nu har produktionen avbrutits – åtminstone tillfälligt. Manusförfattarna Lisa Joy och Jonathan Nolan behöver mer tid för att skriva klart de sista fyra avsnitten.

- Då vi är på väg in i slutskedet av ”Westworld” har vi bestämt att göra ett uppehåll i produktionen för att komma ikapp med skrivandet, säger HBO till Variety.

Produktionen skulle ha varit över i november, men kommer nu att upptas igen i mars. Ett mer exakt premiärdatum än ”2016” har ännu inte sagts, men HBO påstår att uppehållet inte kommer att fördröja serien. Förhoppningsvis betyder den extra manustiden bara ännu högre kvalle på slutresultatet!

”Westworld” som TV-serie är baserad på filmen med samma namn från 1973 och utspelar sig i en nöjespark full med robotar med artificiell intelligens. Ägaren till parken spelas av Anthony Hopkins (”Hannibal”) och bland androiderna får vi se Ed Harris (”A Beautiful Mind”), Evan Rachel Wood (”Maktens Män”), James Marsden (”X-men”) och Thandie Newton (”2012”). Rykten säger att i och med konceptet med robotar kommer serien att tillåta att karaktärer kan dö när som helst, men att skådisarna kan komma tillbaka i senare avsnitt i nya roller. Karaktärer som vi aldrig kan vara säkra på inte ska dö trots att de spelas av stora namn – låter det bekant från någon annan HBO-serie?

Med en sådan ensemble är ”Westworld” en högprioriterad produktion på HBO. Men inte bara skådisarna drar uppmärksamhet till serien, utan även producenterna. Där finner vi nämligen J.J. Abrams och hans produktionsbolag Bad Robots Productions, liksom Warner Bros. TV och Jerry Weintraub Productions.

Här är teasern:


Tycker du att "Westworld" tar för lång tid?
| 18 januari 2016 12:00 |