EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

15 april 2016 | 21:00

Filmklassikern som inspirerade ”Warcraft: The Beginning”

Får det vara lite Sergio Leone till ditt episka fantasy-äventyr?
Tänk dig att du är filmregissör och står inför uppdraget att göra nästa påkostade äventyrsfilm med episka slag och fantastiska karaktärer. Vilka filmer skulle du titta på för att hitta rätt ton och visuell stil? ”Sagan om Ringen”? ”Narnia”? ”Excalibur”?

Heter man Duncan Jones och ska ta sig an ”Warcraft: The Beginning”, blir det istället 60-talswesterns som får stå för inspirationen.

- Man kan upptäcka mycket av Sergio Leone i vår film. När jag pitchade in min idé till Blizzard och Legendary, om hur jag hade velat göra en ”Warcraft”-film, så pratade jag mycket om ”Once Upon a Time in the West”, berättar Jones för MovieZine. 

- Det kanske inte låter vettigt nu men det blir logiskt när du ser filmen. Den är storslagen, och - man är engagerad i de unika karaktärerna och hur de går samman. På så sätt känns även ”Warcraft” som en western, säger han.Sergio Leones western-epos släpptes år 1968, ibland mer känd under svenska titeln ”Harmonica - En hämnare”. Den hänger högt på IMDB:s topp 250-lista och har även hyllats av Tarantino.

Så om det är dags att börja ladda inför maj-premiären av ”Warcraft: The Beginning” med andra storslagna filmer om svåra konflikter och hårda hjältar, vet du nu förhoppningsvis var du ska börja.

En längre intervju med Duncan Jones publiceras i helgen.
| 15 april 2016 21:00 |