Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

29 oktober 2014 | 20:00

Wes Craven har ny skräckserie på gång

Och allt började med en riktigt usel vits.
Efter att ha gjort filmer som "Nightmare on Elm Street" och "Scream" tar skräckveteranen Wes Craven nu steget över till serietidningarnas gyllene värld. 

Tillsammans med serieromanförfattaren Steve Niles ("30 Days of Night") har Craven släppt sin första tecknade serietidning, "Coming of Rage". 

"Coming of Rage" kommer bestå av fem nummer och de första tre har givits ut tillsammans som en Halloween-special för Amazons läsplatta Kindle. 

Utgivare är Liquid Comics, som också redan håller på - ihop med Craven och producenten Arnold Rifkin - att utveckla en TV-version av serien. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Idén till serietidningen kom till Craven för ungefär ett år sen. 

- Jag hade början till en oskriven vits i huvudet: en vampyr, en varulv och en zombie går in på en bar. Bara det. Vad poängen i skämtet var? Vem bryr sig, jag gillade bara hur det lät, säger Craven till The Hollywood Reporter

- Min fantasi gick i spinn av tanken på att vad som skulle hända om tre såna omöjligt olika figurer skulle stråla samman. 

Sålunda handlar "Coming of Rage" (som är en ordlek på "coming of age" - växa upp, och "rage" - raseri") om just det. Huvudpersonen är en ung vampyr, Ritchie, och serien berättar om hur han, med hjälp av sina högst oväntade vänner varulven och zombien, blir den mäktigaste vampyren i världen.

Låter det spännande?  

| 29 oktober 2014 20:00 |