Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 oktober 2015 | 21:20

Zack Snyder planerar göra tv-serie av ”Watchmen”

HBO är intresserade.
En av de tveklöst bästa serietidningsfilmerna på senare år är Zack Snyders ”Watchmen”. Till fansens jubel lyckades han ro i hamn en nästan omöjlig adaption av Alan Moores serieroman till vita duken. Om filmen har något fel så är det möjligen att den är för kort - många häftiga karaktärer och berättelser trängs ihop trots speltiden på nästan tre timmar.

Tänk dig då vad en tv-serie baserad på ”Watchmen” skulle kunna åstadkomma.

Zack Snyder rapporteras ha haft möten om en tv-version med HBO; ännu en anledning till att hålla tummarna för en vågad och våldsam serie.

I filmen såg vi bland andra Patrick Wilson, Jackie Earle Haley och Malin Åkerman som en brokig skara brottsbekämpande superhjältar.

Collider som hörde ryktet vet tyvärr inte om det rör sig om en uppföljare, prequel eller samma historia som i filmen från 2009. Det är inte heller klart hur Snyder planerar att vara inblandad, då han verkar ha fullt upp med lite större DC Comics-projekt på vita duken (”Batman v Superman” härnäst). 

Och som vanligt kan vägen från första mötet till grönt ljus vara olidligt lång. Men en ”Watchmen”-serie borde vara värd att vänta på. Vad säger ni, kan det här bli något bra?


| 1 oktober 2015 21:20 |