Film

Skribent

Mats Karlsson

8 augusti 2014 | 21:45

Warner Bros underskattade Marvels förmåga att ha en film klar till 6 maj 2016

Warner Bros förklarar deras ovilja att flytta "Batman v Superman: Dawn of Justice" med att de trodde att Marvel skulle få leveransproblem.
I förrgår blev det klart att Warner Bros flyttar "Batman v Superman: Dawn of Justice" till det nya premiärdatumet 25 mars 2016. Att de från första början valde det datumet och att de sedan visade sådan ovilja att flytta sin film förklarar Warner Bros distributionschef Dan Fellman med att de trodde att Marvel skulle få problem att få klar "Captain America 3" till 6 maj 2016.

- När man nu går tillbaka och undersöker situationen, så tolkade vi, som kanske inte var en klockren analys av oss, att Marvel inte skulle ha en film klar till det datumet. Men de höll kvar datumet trots att de kanske inte skulle klara av att leverera, säger Fellman till EW.

När Marvel inte visade några tecken på att de skulle flytta "Captain America 3", så valde Warner Bros att tidigarelägga "Batman v Superman: Dawn of Justice" till 25 mars.

- Som verkligheten ser ut nu finns det inga dåliga premiärveckor. Om man tittar på sommarens bioutbud började man med "The Amazing Spider-Man 2", två veckor senare kom "Godzilla" och sedan "Maleficent", som följdes upp av "Edge of Tomorrow", "22 Jump Street" och "Transformers: Age of Extinction". Det de har gemensamt är att ingen har spelat in mer än 250 miljoner dollar i USA. Nu kommer vi vara först och det är väldigt viktigt. Dessutom kommer vi att vara sex veckor före "Captain America 3".
| 8 augusti 2014 21:45 |