Film

Skribent

Josefine Krischausky

3 augusti 2022 | 14:00

Warner Bros skrotar uppföljaren till "Scoob!"

Filmbolaget har bestämt sig för att skära ned på innehåll som går direkt till streaming, och väljer därmed att stoppa "Scoob!: Holiday Haunt", knappt fem månader innan den skulle ha släppts på HBO Max.
Igår möttes vi av den överraskande nyheten att Warner Bros har valt att överhuvudtaget inte släppa "Batgirl”, trots att den kommande superhjältefilmen var i princip färdig. Det är dock inte det enda projektet som filmbolaget nu har bestämt sig för att skrota.
 
The Hollywood Reporter meddelar att även den animerade familjefilmen "Scoob!: Holiday Haunt", uppföljaren till 2020 års "Scoob!" stoppas från att få premiär. Filmen ska i nuläget ha befunnit sig inne i klipprummet, och var planerad att släppas direkt på HBO Max i december.
 
"Scoob!: Holiday Haunt" ska ha kostat runt 40 miljoner dollar att producera, vilket är väldigt lågt för just en animerad film. Det är också en mycket lägre produktionskostnad i jämförelse med föregångaren, som hade en budget på 90 miljoner dollar. Ändå har Warner Bros kommit fram till att det inte är värt att färdigställa och släppa uppföljaren. Beslutet förklaras med att man vill satsa mer på filmer för biograferna, istället för innehåll som går direkt till streaming. 
 
I "Scoob!: Holiday Haunt" skulle publiken ha fått följa medlemmarna i mysteriegänget under deras yngre dagar, och i rollistan fanns namn som Michael McKean, Mark Hamill och Andre Braugher. Om Warner Bros istället kommer låta oss se mer av Scooby-Doo vid något annat tillfälle i framtiden, kanske i form av en live action-film för biodukarna, återstår att se.
| 3 augusti 2022 14:00 |