Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 april 2022 | 09:30

Warner Bros. Discovery gör upp stora planer för DC:s framtid

Om vi kan få fler filmer som "Joker" så är jag ombord.
Sammanslagningen mellan Warner Bros. och Discovery är nu ett faktum - för en vecka sen gick företagen samman, och inom kort lär vi få veta vad det kan innebära för filmfans. Under ledning av nye VD:n David Zaslav planerar mediejätten bland annat att styra upp DC:s universum - en kassako som också saknat en klar och tydlig vision. 
 
Tanken är att hitta en "kreativ och strategisk tsar" som kan övervaka alla DC-projekt, ungefär som producenten Kevin Feige gör på Marvel Studios. 
 
Enligt en rapport i Variety har DC låtit populära superhjältar som Superman förfalla, och de kommer behöva lite gammal hederlig hjärt- & lungräddning för att återigen regera på bioduken. Samtidigt nämns Todd Phillips-filmen "Joker" som ett utmärkt exempel på hur mindre karaktärer kan få skina i sina egna filmer - men förhoppningsvis utan missar som Harley Quinn-rullen "Birds of Prey".
 
 
Redan nu är arbetet i full gång med att låta Warner Bros biofilmer få spinoff-serier på HBO Max. I början av året fick vi den sköna "Peacemaker" av "The Suicide Squad"-regissören James Gunn, och "The Batman"-skurken Pingvinen (spelad av Colin Farrell) har ett eget streamingprojekt på väg. Vi lär få se fler tv-serier inspirerade av storfilmerna. 
 

Kommande DC-filmer:

 
Black Adam - 21 oktober
Shazam! Fury of the Gods - 16 december
Batgirl - under 2022 på HBO Max
Aquaman and the Lost Kingdom - 17 mars 2023
The Flash - 23 juni 2023
Blue Beetle - 18 augusti 2023
| 15 april 2022 09:30 |