Film

Skribent

MovieZine

9 januari 2022 | 09:00

Svensk skådespelare i krigsfilm med Mickey Rourke

"Att tillbringa fem veckor i de mörkaste skogarna i Riga mitt under pandemin var en surrealistisk känsla", berättar Fredrik Wagner.
I gott sällskap av amerikanska stjärnor gör den (för många ännu okända) svenska skådespelaren Fredrik Wagner sin första stora internationella huvudroll i amerikanska krigsfilmen ”Warhunt” - en actionrysare som utspelar sig under Andra världskriget.

- Att tillbringa fem veckor i de mörkaste skogarna i Riga mitt under pandemins första utbrott var en surrealistisk känsla, berättar Wagner. Två parallella världar (filmen/verkligheten) där vi i båda kämpar mot ett okänt hot - där skådespelare flyr fältet - boendes på ett öde lyxhotell där vi dessutom får veta att vi är den sista produktionen i världen som fortfarande är igång...

Fredrik blev uppringd av sin agent två år efter att han provfilmat, och fick veta att "Hollywood" hört av sig för att erbjuda honom huvudrollen.

- Jag visste först inte vilken provfilmning det gällde utan fick scrolla igenom gamla mail. Ett par dagar senare hade jag möte med filmens regissör Mauro Borelli via Skype. Jag hade förberett ett antal scener då jag antog att jag var på nån slags ”shortlist” och att jag skulle provfilma, igen men han sa bara: "I have seen enough."

- Jag kommer ihåg att jag ringde upp min agent på nytt och sa: Jag ”tror” att jag har fått rollen? 
 
Fredrik Wagner i en scen med Jackson Rathbone och Robert Knepper.
 
Fredrik Wagner har bland annat synts i ”Forget about Nick”, av tyska stjärnregissören Margarethe von Trott, i danska tv-serien ”Dicte” och svenska ”Mer panik i tomteverkstaden”. Under 2022 syns han även i Netflixserien ”Spellistan”.

I "Warhunt" spelar han mot flera kända namn från Hollywood. I rollistan finns bland andra Mickey Rourke och Robert Knepper.

- Jag är ett stort fan av serien ”Prison Break” och Robert Knepper är en fantastisk karaktärsskådespelare, och jag är tacksam för att vi fick möjligheten att jobba ihop. Vi blev goda vänner under inspelningen och nu har vi nya spännande projekt på gång tillsammans vilket är kul. Skådespelaren Mickey Rourke som gjorde comeback i Oscarsnominerade ”The Wrestler” gör en stor roll i filmen och även Jackson Rathbone, Jasper från "Twillight"-filmerna, berättar Fredrik Wagner.
 
 
Filmen får bio- och video-on-demand-premiär i USA den 21 januari. Än så länge finns inget svenskt premiärdatum.
| 9 januari 2022 09:00 |