Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 juni 2016 | 09:00

”Warcraft: The Beginning” slog just ett oväntat biorekord

Många trodde att fantasyfilmen skulle bli årets flopp. Men nu…
Otippat men sant. ”Warcraft: The Beginning” har blivit en enorm biosuccé - i Kina. På bara fyra dagar spelade Duncan Jones fantasyfilm in 145 miljoner dollar på den kinesiska marknaden. Jämför detta med 27 miljoner dollar under öppningshelgen i USA…

Och detta är historiskt: ingen annan internationell film har spelat in lika mycket pengar i Kina lika fort. Det tidigare rekordet sattes förra året av ”Fast & Furious 7”, som räknade hem 135 miljoner dollar under de fyra första biodagarna. 

”Warcraft: The Beginning” började rulla ut på biodukar världen över den 25 maj, och blev etta på biotoppen i 45 av 51 länder. 

Den påkostade filmen, som kostade 160 miljoner dollar att spela in, kommer att behöva varenda cent den kan dra in. I USA ser det som sagt inte ljust ut för ”Warcraft: The Beginning”, som dessutom lider av dåliga recensioner. 

Duncan Jones har länge talat om planer för en trilogi, och då gäller det att visa att fansen dyker upp redo att öppna sina plånböcker.

Men sett till andra tv-spelsfilmer kan "Warcraft: The Beginning" trots allt bli den mest framgångsrika. Intäkterna världen över ligger just nu på 287 miljoner dollar, och det är inte långt från ”Prince of Persia: Sands of Time” från 2010 som landade på 336 miljoner.

Vi har redan spånat på vad vi vill se i en "Warcraft"-uppföljare. Vad tror ni, blir det fler filmer?
| 12 juni 2016 09:00 |