Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 augusti 2022 | 23:10

Visste du att Batmans butler har en egen tv-serie?

HBO Max tyckte i alla fall att det verkade lite oklart och har nu givit serien den tydligare titeln: "Pennyworth: The Origin of Batman's Butler".
Tv-skaparen Bruno Heller, som ligger bakom serierna "Gotham", "The Mentalist" och "Rome", har redan hunnit släppa två säsonger om Alfred Pennyworth (Jack Bannon) - en prequelserie som alltså handlar om hur livet såg ut innan samma herre gick och blev Batmans butler.
 
Efter två säsonger hos tv-kanalen Epix, med den korta titeln "Pennyworth", visar det sig däremot nu att HBO Max har bestämt sig för att flytta över serien till sig... och i samma veva ändra namnet till "Pennyworth: The Origin of Batman's Butler". I fall någon kände sig lite osäker på vad serien kunde tänkas handla om alltså.
 
Här i Sverige är du däremot förlåten om du helt har missat Alfreds äventyr tillsammans med Thomas Wayne (Batmans farsa alltså), med tanke på att serien inte har letat sig hit ännu. I USA har de två första säsongerna redan lagts till hos HBO Max, kanske som ett litet plåster på "Batgirl"-såren. Det är däremot oklart om den tredje säsongen av "The Origin of Batman's Butler" kommer att dyka upp hos HBO Max även här i Sverige när premiären går av stapeln någon gång under oktober.
 
 
Om så är fallet så får vi väl hoppas på att de två första säsongerna letar sig hit först, så vi verkligen vet varför Alfred gick från tuff brottsbekämare i Storbritannien till att börja arbeta som familjen Waynes lojala betjänt.
 

Läs också: Första (och sista?) bilden från den skrotade "Batgirl"-filmen

 
Är du sugen på att ge "Pennyworth: The Origin of Batman's Butler"? Kommentera gärna nedan!
| 11 augusti 2022 23:10 |