Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

13 augusti 2014 | 15:00

Vissa fans vet redan slutet på "Game of Thrones"

Till "Game of Thrones"-skaparen George R. R. Martins förvåning finns det folk som lyckats räkna ut hur hans mastodontprojekt ska sluta.
Några som helt klart vet vad som väntar är "Game of Thrones" TV-skapare David Benioff och Dan Weiss. De har fått dragningar av Martin om hur han tänkt sig det hela. Vilket kanske är tur då författaren har svårt att få tiden att räcka till för att skriva klart sitt epos. 

Men under en internationell litteraturfestival i Edinburgh framkom det att det verkar som om några läsare också har slagit huvudet på spiken, skriver Vulture.

- Så många läsare har läst böckerna med sådan noggrannhet att de har slängt ur sig massa teorier. Och medan några är underhållande nonsens - om än väldigt kreativa - så är några helt rätt, erkände Martin. 

- Åtminstone ett par läsare har satt ihop de extremt raffinerade och obskyra ledtrådarna jag planterat i böckerna och kommit fram till rätt lösning. Men trots att det alltså finns människor där ute som sitter på svaren kommer inte Martin ändra på något. 
 
- Jag har brottats med frågan, för jag vill ju överraska mina läsare. Jag hatar förutsägbara böcker själv, som läsare,  och jag vill inte skriva förutsägbart. Men efter att ha rådbråkat mig själv har jag kommit till slutsatsen att om jag ändrade någonting skulle det bli katastrof eftersom ledtrådarna redan finns där. Jag kommer fortsätta som planerat istället. Vissa av läsarna - och tack och lov är de hundratusentals - som inte läser diskussionsforum på nätet kommer bli förvånade av slutet medan andra kommer kunna säga: "ha, det var vad jag sa redan för fyra år sen, jag är smartare än ni andra".

Har ni teorier om slutet? Och tror ni Martin kommer hinna skriva klart sitt epos inom sin livstid? Tyck till här nedan! 
| 13 augusti 2014 15:00 |