Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

9 april 2014 | 12:01

Fansens oro: hinner "Game of Thrones" få ett slut?

På tisdagskvällen kom det väntade beskedet att HBO förnyar "Game of Thrones" med två säsonger. Men...

... nu oroar sig både tittare och bokläsare för hur författaren George RR Martin ska hinna få ur sig mer material för att täcka en säsong fem och sex av den sanslöst populära historien. Martin har arbetat med den senaste boken "Winds of Winter" - den sjätte i ordningen - i flera år men har svårt att få tiden att räcka till. 

- Ju fler fans jag får, desto mindre tid har jag att skriva, sade han i en intervju med The New Yorker.

Som det verkar i dagsläget kommer jättebygget (över 1500 sidor enligt författaren) att släppas tidigast nästa år. 

Dessutom är många bekymrade över om 65-årige Martin ens kommer hinna färdigställa hela boksviten, som är tänkt att avslutas med en sjunde bok, kallad "A Dream of Spring". Från början skulle det bara blivit en trilogi, men den svällde snabbt över alla bräddar och kanter.

- Jag har äntligen förstått fansens rädslor - vilket jag inte gjorde för ett par år sedan: vad händer om TV-seriens historieberättande hinner ikapp böckernas?, sade HBO:s programdirektör Michael Lombardo till Entertainment Weekly.

- Låt oss alla hoppas och be för att det inte kommer att bli ett problem.

Tack och lov har Martin avslöjat hur han tänkt sig slutet - i stora drag - för "Game of Thrones"-skaparna David Benioff och Dan Weiss, som redan för några veckor sedan nådde en uppgörelse med HBO om att stanna kvar som manusförfattare och showrunners för serien i ytterligare två år.

Vad säger ni - är ni oroliga för fortsättningen? Kommer Martin och "Game of Thrones"-teamet få ihop ett tillfredställande slut? Kommentera nedan!

Premiären av säsong fyra sändes i måndags i HBO Nordic.

| 9 april 2014 12:01 |