Serie

Skribent

Alexander Svensson

22 maj 2024 | 20:00

Vision får en egen serie hos Marvel - siktar på premiär 2026

Paul Bettany återvänder än en gång till MCU, med en serie från en "Star Trek"-producent.
Rykten om att Marvel tänker ge Paul Bettanys kärlekskranke android Vision en egen tv-serie har florerat ett bra tag, och nu har produktionen äntligen kommit igång på riktigt enligt Variety. Marvel har nämligen anlitat Terry Matalas, som tidigare arbetat på “Star Trek: Picard” och “12 Monkeys” som showrunner för Vision-serien.
 
Paul Bettany väntas återvända i den nya serien, som ska följa White Vision, den nya versionen av Vision som släpptes ut i det vilda i slutet av “WandaVision”. Den nya serien kommer att fokusera på hans sökande efter identitet. Det ryktas även om att Elizabeth Olsens Wanda Maximoff kan dyka upp, fast det är ingenting Variety eller någon annan än så länge kunnat bekräfta.
 
Marvel har haft ihjäl Vision så ofta att han nu bokstavligt talat blivit likblek.
 
Marvel har på senaste tiden pratat om att minska på antalet nya projekt, både på film och seriefronten. Den uttalade strategin från högsta Disneyhönset Bob Iger är två serier per år, så om Marvel trots det begränsade utrymmet väljer att ge ännu en serie åt Vision så är det förhoppningsvis för att de känner att de har något bra att berätta.
 
Vision-serien, som för tillfället saknar en officiell titel, siktar enligt Variety på premiär någon gång under 2026.
| 22 maj 2024 20:00 |