Film

Skribent

MovieZine

23 april 2020 | 09:30

Dagens remake är... "Vinterviken"

Netflix producerar "Vinterviken 2021" - en modern adaption av Mats Wahls ungdomsroman.
Mats Wahls roman "Vinterviken" filmades första gången år 1996 i regi av Harald Hamrell. Då var det Lina Englund och David Tainton som föll för varandra. Tjugofem år senare är det dags igen, den här gången i form av en Netflix-originalfilm.

"Vinterviken 2021" kommer, likt originalet, utspela sig i Stockholm där tonåriga Elisabeth möter John John på gymnasiet. Trots att de växt upp i samma stad är de åtskilda av ekonomiska och kulturella klyftor.

Alexis Almström ("Rosa moln") som regisserar filmen kommenterar:

- Jag kommer aldrig att glömma när jag såg "Vinterviken" som tonåring på 90-talet. Mycket har hänt sedan dess, inte bara på ett bra sätt. En känsla av hopplöshet blir allt vanligare bland ungdomar, oavsett bakgrund. Därför känns det fantastiskt att få dela denna hoppfulla berättelse om ett ungt kärlekspar som bryter klassbarriärer, med tittare världen över.
 
Alexis Almström (regissör), Teresa Alldén (producent) och Dunja Vujovic (manusförfattare). Foto: Niklas Johansson/Netflix
 
- Mats Wahls roman skildrar ett tidlöst tema: Kärlek bortom social status och klass. Den nya tolkningen måste återspegla samhällets utveckling. Vinterviken 2021 ska vara en modern berättelse om att uppleva sann kärlek i en värld full av fördomar och ekonomisk ojämlikhet, säger producent Teresa Alldén i ett pressmeddelande.
 
"Vinterviken 2021" får global streamingpremiär nästa år.
| 23 april 2020 09:30 |