Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 oktober 2015 | 11:00

Vin Diesel bekräftar ryktet om ny Marvel-roll

Men vem är det han ska spela?
Sedan Vin Diesel lånade ut sin röst till Groots fåtaliga repliker i ”Guardians of the Galaxy” har det ryktats att Marvel Studios har större planer för skådespelaren.

Och medan de dagliga superhjälte-ryktena oftast bör tas med en nypa salt (som den här om att ”Inhumans” läggs ned) är Diesel lyckligtvis inget vidare bra på att hålla tyst om en hemlighet. I en intervju med io9 säger han:

- Jag kan absolut spela någon annan hos Marvel. Att spela Groot gjorde mig bara sugen på mer, jag hade en fantastisk upplevelse. Vi har hört mycket om att Marvel vill ha mig som en karaktär som inte har min röst. Så min röst användes till Groot, och jag kommer att användas för den här andra karaktären.

Diesels citat spär bara på teorin att han är tänkt att spela ledaren Black Bolt i filmatiseringen av just ”Inhumans”. Det är en mäktig mutant som släpper lös en otrolig destruktiv kraft när han talar, så för det mesta kommer han hålla tyst.

Vin Diesel ser vi närmast i äventyrsfilmen "The Last Witch Hunter". Därefter ska han spela in "Fast & Furious 8" med F. Gary Gray bakom kameran, och "xXx 3" som nyss fått D.J. Caruso som regissör. Sedan väntar också "Guardians of the Galaxy vol. 2".
| 12 oktober 2015 11:00 |