Serie

Skribent

Alexander Kardelo

21 november 2023 | 08:40

Viaplay gör dokumentär om Ace of Base

Ett av Sveriges mest framgångsrika popband får egen dokumentärserie under 2024.
Ace of Base, en av 90-talets stora svenska popexporter, står åter i rampljuset nästa år. Då kommer dokumentären ”All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base” ut på Viaplay.
 
Med hitlåtar som "All that She Wants", "The Sign" och "Happy Nation" (som gav namn åt den enormt framgångsrika debutskivan 1993) skrev de fyra vännerna från Göteborg in sig i historieböckerna. De blev snart Sveriges tredje största musikexport efter ABBA och Roxette. Fansen kommer få ta del av aldrig tidigare visat material.
 
Men 90-talets framgångar ledde också till några tumultartade år med en del dramatik bakom kulisserna. Ulf Ekberg fick dödshot av högerextrema och Jenny Berggren blev överfallen av ett tyskt fan i sitt eget hem.
 
- Det är verkligen en opolerad dokumentärserie om Ace of Base med unikt material från 90-talet och en djup, autentisk och ärlig insyn i vår resa genom både med- och motgångar, säger Ulf Ekberg i ett pressmeddelande.
 
 
- Några bitar gör ont att se, andra gläder mig. Som verkligheten själv ungefär. Vi har kämpat, missat, älskat och förlåtit. Vi har gjort en världskarriär och i den åkt till månen och tillbaka. Livet hemma hade sex gånger högre gravitation helt plötsligt, och det var lätt att tappa fotfästet när man var ute och jobbade. Men vi höll varandra på jorden och bar ofta varandras bördor. Det är jag kanske mest stolt över idag, säger Jenny Berggren.
 
Serien om Ace of Base är den första som Viaplay utannonserar sedan VD:ns avgång visade på en kris inom företaget. Tidigare storsatsade Viaplay på nordiska originalserier och lanserade nästan en ny titel varje vecka. Nu fokuserar man istället på "lokala och relevanta" oskriptade serier, skriver Deadline.
 
Samtidigt fick streamingtjänsten sin största tittarsuccé någonsin häromdagen när tv-serien om Börje Salming släpptes.
| 21 november 2023 08:40 |