Serie

Skribent

MovieZine

20 november 2023 | 15:25

Tittarsuccé! "Börje – The Journey of a Legend" är den mest sedda premiären någonsin på Viaplay

"Så otroligt glad över publikens mottagande av serien. Jag tror att Börje hade varit så nöjd!" säger Valter Skarsgård.
Viaplays nya dramaserie "Börje – The Journey of a Legend" golvade recensenter och tittare i helgen.
 
Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin, enligt ett pressmeddelande. På TV3 hade "Börje" 396 000 tittare och den totala tittarsiffran kommer öka med extrainsatta repriser.
 
 
– Jag är så otroligt glad över publikens mottagande av serien. Vi har verkligen gått in med allt i denna serie och att den skulle bli en tittarsuccé redan efter 24 timmar är något jag aldrig hade kunnat drömma om. Jag tror att Börje hade varit så nöjd!, säger Valter Skarsgård som spelar huvudrollen som Börje Salming.
 

En omedelbar tittarsuccé

 
Börje Salming gjorde det ingen svensk gjort före honom. Han bokstavligt talat slog sig in i världens tuffaste hockeyliga NHL. Han var en legend som satte sitt avtryck på en hel värld – både på och utanför isen.
 
Och det blev en omedelbar tittarsuccé när dramaserien i sex avsnitt drog igång igår söndag.
 
– Att Börje var större än oss alla är bevisat nu. Han var folksjälen personifierad, mannen av stål med hjärtat av guld som ledde oss framåt. Att serien blev en omedelbar tittarsuccé är beviset för hans kraft. Vi är så stolta och glada över att få vara med på den här resan, säger seriens skapare och regissör Amir Chamdin.
 
 
"Börje – The Journey of a Legend" är en dramaserie i sex delar regisserad och skapad av Amir Chamdin fritt baserad på hockeylegendens liv. Serien skildrar Börje Salmings resa från en ung pojke i Kiruna, via sitt genombrott i Brynäs till hans proffskarriär i Toronto Maple Leafs. Ansra roller spelas av bland andra Hedda Stiernstedt och Jason Priestley.
 
Börje Salming var personligt involverad i projektet hela vägen tills han tragiskt gick bort i sjukdomen ALS den 24 november förra året.
 

"För mycket på en och samma gång"

 
Kritikerna har öst högs betyg över "Börje" inför premiären. Här på MovieZine blev det "bara" en 3:a då vår tv-redaktör Jonatan Blomberg gärna hade sett att serien var längre.
 
"Miniserien täcker en väldigt stor del av Salmings karriär, från tiden innan Brynäs och alla läskiga skador borta i Toronto Maple Leafs. Och kanske trycks det in lite väl mycket på för få avsnitt. Vi hinner förstå att Salming var en riktigt tuffing på isen och avsevärt mer försiktig och tafatt utanför den. Men när lagkamrater plötsligt byts ut, familjen växer, Margittas egen karriär, kokainskandalen och skadorna avverkas på löpande band, så blir det lite för mycket på en och samma gång". Läs vår recension här...
 
De första två avsnitten av "Börje" finns nu att streama på Viaplay.
 
 
| 20 november 2023 15:25 |