Serie

Skribent

MovieZine

21 oktober 2021 | 10:00

Viaplay filmar thrillerserien "Cell 8"

"Cell 8" blir nästa originalserie baserad på Roslund & Hellströms kriminalromaner.
"En mångbottnad historia om dödsstraff, hämnd och det sociala arvet." Så beskriver Viaplay den kommande serien, "Cell 8", som baseras på Roslund & Hellströms hyllade kriminalromaner. Streamingtjänsten och Miso Film har rättigheterna till fyra av författarduons böcker, och detta blir den andra boken som filmas efter "Box 21", som hade premiär 2019.

- "Cell 8", som hette "Edward Finnigans upprättelse" som bok, var alltid ett av mina och Börges älsklingsbarn. Crime och thriller och samhällsbild på en gång. Att nu se den omvandlad till tv-serie, en annan tolkning av andra ögon, är som att vara med när det där älsklingsbarnet växer upp, säger Anders Roslund i ett pressmeddelande.
 
 
I "Cell 8" blir en man gripen för misshandel på en Finlandsfärja. Mannen heter John Swartz, en person som inte bara borde vara död, utan som också har en personlig relation till polisinspektör Mariana Hermansson, spelad av Mimosa Willamo.

När Mariana och hennes chef Ewert Grens (Leonard Terfelt) börja nysta i mysteriet med John visar sig trådarna snart leta sig både upp till de högsta politiska sfärerna, såväl som över Atlanten, till en man som är besatt av tanken på att få upprättelse för sin dotters död. I "Cell 8" kommer Mariana Hermansson stå i centrum, och hennes jakt på sanningen bakom den mystiske John Swartz.

Serien består av sex avsnitt och regisseras av Johan Brisinger ("Tjockare än vatten", "Dirigenten"). "Cell 8" får streamingpremiär på Viaplay under 2022.
| 21 oktober 2021 10:00 |