Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 oktober 2015 | 13:30

Vi tar reda på vad som verkligen gömmer sig i nya "Star Wars: The Force Awakens"

Lade du också märke till den på postern?
Ny poster. Check! Internet i lågor? Check! Spekulera om nya detaljer från filmen? Check! 

Uppe i posterns högra hörn syns vad som vid en första anblick ser ut att vara en ny version av Dödstjärnan, vilket isåfall skulle vara den tredje inkarnationen. Det stämmer dock inte. Vad vi nog fått en första titt på är istället "The Starkiller Base", och organisationen The First Orders högkvarter, där General Hux och de andra skurkarna håller till.
- En isplanet som är ombyggd till First Order-fästning, beväpnad med ett fruktansvärt massförstörelsevapen kapabelt att utplåna hela solsystem.

Förhoppningsvis har The First Order lyckats hålla sig från att bygga några sårbara ventilationsschakt på ytan, vilket annars verkar vara kutym i yttre rymden. 

På tal om den nya postern, vad mer går att utläsa egentligen? Mitt i smeten, störst och ballast verkar Daisy Ridleys karaktär Rey vara, vilket troligtvis innebär att det är hennes historia vi i första hand får följa. John Boyegas karaktär Finn blir hennes ljussabelssvingande compadre-in-crime, och Adam Drivers Kylo Ren blir filmens huvudsakliga skurk. Inga större nyheter där alltså. 

Vad som däremot kan ge en liten hint om handlingen är att Mark Hamill saknas på bilden. Han har inte synts i någon trailer hittills heller, även om vi fick höra hans lena stämma i den senare av de två. Kan detta betyda att handlingen består av en sökan efter en Luke som gått i exil? Är han en mystisk skurk nu kanske? Det vore onekligen något, det.


Inatt får vi troligtvis ytterligare några svar, när den nya trailern anländer.

Håller du dig vaken?
| 19 oktober 2015 13:30 |