Serie

Skribent

MovieZine

11 juli 2022 | 19:00

Vi rankar superkrafterna i "The Boys" - från sämst till bäst!

Vem har den bästa superkraften i The Seven? Vi rankar dem alla - från supertöntig till ondskefullt mäktig.
De har övermänsklig styrka och spektakulära förmågor, men vem av dem är egentligen mest användbar i en fight? Och vem kan lika gärna stanna hemma? Adrianna Jalming sätter betyg på medlemmarna i The Seven i säsong 3.
 
 

The Deep

 
Superkraft: Kan andas och röra sig som en fisk under vatten, kommunicera med och kontrollera vattenlevande djur.
 
Bedömning: The Deeps superkraft är absolut värdefull om du fylletappat din vigselring i kanalen eller vill veta vad havsöringar tycker om planekonomi, men i övrigt? Inte nog med att han måste vara nära vatten för att överhuvudtaget ha något att bidra med, han har dessutom superkänsliga gälar ostrategiskt placerade mitt på kroppen i perfekt ögonhöjd för en klåfingrig femåring med en Bra Pinne. Ett enda stick i ett obevakat ögonblick och superhjälten skulle få se sig besegrad av någon som tror att det bor tomtenissar på månen.
 
Betyg: 1 av 5. Bara marginellt mer användbar än någon som tagit simborgarmärket.
 
 

Starlight

 
Superkraft: Kan konvertera elektricitet till kraftfulla energistrålar.
 
Bedömning: Att Starlight är totalt beroende av tillgången på el för att kunna använda sina krafter innebär definitivt sina utmaningar. På uppdrag i stadsnära miljöer kan hennes förmågor användas inte bara offensivt utan också strategiskt genom att kortsluta elsystem och maskiner, men ute i skogen kan man lika gärna anställa en kompass att utföra hjältedåden eftersom den både skulle vara mer effektiv och förmodligen kräva mindre i arvode.
 
Betyg: 2 av 5. Om jag vill orsaka strömavbrott kan jag bara koppla in dammsugaren och golvfläkten samtidigt.
 
 

A-Train

 
Superkraft: Snabb.
 
Bedömning: Att vara snabbare än allt och alla skulle säkert ha sina fördelar. Man skulle till exempel aldrig mer behöva missa sista nattbussen hem (eftersom man redan skulle vara hemma) och man vore en jobbig motståndare i spökboll, frågan är bara om det vore värt riskerna med tanke på att A-Train verkar ha lika bra självkontroll som en 52-årig mellanchef på kickoff. Men! Han kan åtminstone använda sin kraft på land vilket man inte kan säga om alla på den här listan.
 
Betyg: 2 av 5. Fortfarande bättre än The Deep.
 
 

Supersonic

 
Superkraft: Kan göra ljudvågor med händerna.
 
Bedömning: Supersonic får ingen direkt chans att visa sina förmågor under sin tid i The Seven, vilket gör att hans potential som superhjälte förblir något oklar. Dock verkar hans patenterade ljudvågor kräva att han klappar händerna, vilket inte bara är ganska töntigt utan också väldigt opraktiskt eftersom han bara har två stycken. Det skulle alltså räcka att sätta en av dem ur spel för att göra honom värdelös i alla kamper som inte är dance battles – och det är trots allt de flesta.
 
Betyg: 2 av 5. Det finns ett skäl till att han bara var medlem i en kvart.
 
 

Black Noir

 
Superkraft: Läskiga ninjamoves.
 
Bedömning: Trots att han egentligen inte har den spexigaste kraften verkar nästan ALLA vara rädda för Black Noir. Han kan inte bara döda i en handvändning, han gör det dessutom utan att säga ett ord vilket är så väldigt mycket läskigare än om han babblat på som en telefonförsäljare. Med sina stridskunskaper är han ett oerhört effektivt och skräckinjagande vapen som varken är beroende av el, vatten eller att solen står i zenit för att leverera, och han har inga uppenbara svaga punkter som kan utnyttjas av motståndare. Extra plus för att man med honom som kollega slipper obekvämt kallprat vid kaffeautomaten.
 
Betyg: 3 av 5. The Sevens motsvarighet till Batman, minus de töntiga öronen.
 
 

Queen Maeve

 
Superkraft: Mästerlig fighter med övermänsklig styrka.
 
Bedömning: Precis som Black Noir är Queen Maeves krafter inte de mest spektakulära, men vad hon inte har i fyrverkerier väger hon upp för i ren råstyrka. Det faktum att hon har en någotsånär sund och välbalanserad personlighet gör henne till en, om inte frisk fläkt, så åtminstone ljummen bris i jämförelse med sina moraliskt förtappade kollegor. Visst hade man kunnat önska att hon med sin fysiska kapacitet även skulle kunna flyga ett par meter, göra i alla fall ett lillfinger osynligt eller ha förmågan att kontrollera ett mindre profilerat element som...sand? Inte för att hon behöver det, men man ska aldrig underskatta värdet av partytrick som ett sätt att förvilla motståndarna. Det hade garanterat funkat på The Deep.
 
Betyg: 4 av 5. Att hon inte riskerar att få ett utbrott som decimerar ett helt kvarter för att någon råkat trampa på hennes cape talar till hennes fördel.
 
 

Homelander

 
Superkraft: Kan skicka dödliga värmestrålar. Röntgensyn, teleskopisk syn. Kan flyga. Förmodligen starkast av alla supes.
 
Bedömning: Han må inte ha alla hästar hemma (förmodligen för att han dödat dem), men när det kommer till krafter finns det kanske ingen som kan slå honom på fingrarna. Han flyger som ett jetplan, kan förinta ett helt fotbollslag med en enda blick och slösar inte en massa onödig tid med att försöka slå jönsiga 100 meters-rekord eller ligga med hälften av invånarna i Stilla Havet. Rent stridsmässigt har han knappt en enda svaghet, utom möjligtvis sin patologiska narcissism, men det är ju ett personlighetsdrag som snarast känns som en förutsättning för att vara med i The Seven.
 
Betyg: 4,5 av 5. Crazy beats strong, sägs det. Och Homelander är båda.
 
Adrianna Jalming
| 11 juli 2022 19:00 |