Film

Skribent

Richard Hammar

31 mars 2017 | 13:40

Vi kan få se mer av Darth Vaders slott i kommande "Star Wars"-filmer

Drömmen och möjligheten av att få se mer av Darth Vader och kanske till och med i en egen fristående film är inte helt omöjligt.
I "Rogue One" fick vi se var Vader har hållit hus sedan Obi-Wan högg av hans armar och ben, och han blev placerad i sin ökända dräkt. Poetiskt nog hamnade han på planeten där han besegrades i "Episod III: Mörkrets hämnd". Ett överraskande tillskott till "Star Wars"-mytologin som många av oss uppskattade. Nyfikenheten ökade kring bosättningen efter den korta vistelse och inblick vi fick i Vaders livsstil, men det är inte helt omöjligt att vi får se mer av Vaders hem ljuva hem.
 
Enligt Lucasfilms egna Executive Creative Director Doug Chiang kan vi komma att återbesöka Darth Vaders slott på planeten Mustafar som vi fick se i "Rogue One".
 
 
I en intervju med Uproxx säger Doug Chiang:
 
- Det är intressant, vi gjorde en hel del utforskning inom historian. Varför byggde Vader sitt slott här? Varför ser det ut som den gör? Varför kommer han ens hit? För oss handlade det om fundera ut att Vader byggde sitt slott på en befintlig struktur, vilket var denna gamla lavadamm. Han byggde den just här av en mycket specifik anledning. Det var för att kunna komma tillbaka hit för att meditera, att gå tillbaka, att återförenas med sig själv. Och det blev en mycket andlig plats, väldigt centrerad kring hans bacta tank. Allt det här är vad det är byggt kring. Och vi har gjort en hel del utforskning av vad som finns på insidan av av slottet, och förhoppningsvis så kommer vi få se något av det i en kommande film.
 
Nu kan det ju självklart vara så att Chiang avsiktligt retas med oss "Star Wars"-fans men Lucasfilm har flera metoder att använda till filmserien som skulle kunna ta oss tillbaka till Vaders slott. Han gav inte heller några ledtrådar till vilken "Star Wars"-film det skulle kunna ske i men möjligheten att det blir "Star Wars: The Last Jedi" är inte helt omöjlig.
 
Nyligen berättade Disney-VD:n Bob Iger att man planerar nya "Star Wars"-filmer i åtminstone 15 år till.
 
Vad tror ni, skulle ni vilja se mer av Vaders slott på Mustafar? Kommentera nedan.
| 31 mars 2017 13:40 |