Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

7 april 2016 | 17:00

Vi analyserar den nya trailern till "Rogue One - A Star Wars Story"

Kolla in detaljerna du missade!
Äntligen är den här! Trailern till "Rogue One", alltså, och visst ser den fantastisk ut? Efter att ha kikat igenom den ett antal gånger tänkte vi ge oss på en liten analys av vad vi egentligen fick se, och vad det kan betyda för framtiden. Häng med!

1. Felicity Jones karaktär heter Jyn ErsoFelicity Jones karaktär har fått ett namn, och det är Jyn Erso. Rykten har de senaste timmarna exploderat över hela internet om att "Rogue Ones" huvudperson också skulle vara "The Force Awakens"-Reys mamma. Så vad talar för att det skulle vara så då? 

Inte jättemycket, egentligen. Men åldersmässigt kan det stämma. Rey är född ungefär 11 år efter "The Battle of Endor" som avslutar originaltrilogin, och om Jones karaktär fått barn lite senare i livet passar det ihop. Dessutom har folk uppmärksammat likheten mellan namnen Rey  och Jyn, och deras olika betydelser. Jyn sägs betyda "guld, ljus, vacker" på kinesiska, och Rey betyder som bekant "kung" på spanska, men om man verkligen försöker (och det gör vi ju) kan man sätta ihop de två namnen som "Ray of Light". Långsökt? You bet.

2. Mon Mothma är tillbaka
Den gamla rebellgeneralen ledde slaget vid Endor i "Jedins återkomst", men innan dess hade hon hunnit med att dra i trådarna för att få tag på Dödsstjärnans ritningar. Många Bothans dog för den informationen, om ni minns. Genevieve O'Riley, som här spelar rollen, medverkade faktiskt också i "Star Wars Episode III: The Revenge of the Sith" (i samma roll), men nu kommer vi alltså få se mer av henne, och George Lucas hittade onekligen en skådespelerska som är lik originalets Caroline Blakiston, som såg ut så här när det begav sig:En del fans har för övrigt redan uttryckt missnöje över att det inte är Kyle Katarn som spelar huvudrollen i filmen, då han var den som i Expanded Universe (som nu är kaputt, om ni minns) fick i uppdrag av Mothma att stjäla ritningarna. Detta hände i PC-spelet "Dark Forces" som släpptes 1995. 


Kyle Katarn och Mon Mothma i "Dark Forces".

3. Ben Mendelsohns skurk har presenterat sig
Ben Mendelsohn är klädd i en vit uniform som signalerar att han är en högt uppsatt amiral inom Imperiet, troligtvis huvudansvarig för något flott-relaterat. Vad han heter och vad hans mål är, förutom att stoppa rebellerna, är oklart.

4. Är det här Darth Vader? Och spelas han av Mads Mikkelsen?
Han skymtar bara förbi i två sekunder, men vilka sekunder sedan! Nu vet vi ju iochförsig inte om det verkligen är Darth Vader som gömmer sig bakom manteln, men uppmärksamma tittare har noterat vad som förefaller vara den klassiska andningseffekten lite subtilt i bakgrunden, vilket så klart bör tyda på Vaders närvaro. En fråga som väcktes i trailern är dock; var är Mads Mikkelsen? Vi vet att han ska spela skurk men ännu inte i vilken form. Kan det vara så att han till och med spelar självaste Vader? Eller gör Hayden en bejublad (?) återkomst?


5. MiljönFör första gången i filmserien kommer vi tillbringa en ansenlig mängd tid på vad som verkar vara en mellanöstern-liknande planet, komplett med vajande palmer och AT-AT:s. Härligt! Någon som vet vilken planet det rör sig om?

6. Är det en TIE Fighter-uniform du har på dig, eller är du bara glad att se mig?
Jyn sportar en karaktäristisk TIE Fighter-uniform i trailerns sista klipp, och visst ser bakgrunden ut att tillhöra något imperierelaterat fordon? Troligtvis rör det sig om en sekvens där vi får följa med det förklädda gänget in i Dödsstjärnan på jakt efter ritningarna.

Här är trailern igen:


Märkte du av något annat coolt i trailern som vi har missat? Kommentera gärna nedan!
| 7 april 2016 17:00 |