Film

Skribent

Erika Jarhed

14 april 2023 | 11:00

VHS-band med "Rocky"-trilogin har sålts för 500 000 kronor. WTF?

1976 hade den första "Rocky"-filmen premiär - nu har en person under en auktion i USA köpt Rocky-trilogin på VHS för över 53 000 dollar.
Det börjar närma sig 50 år sedan den allra första "Rocky"-filmen fick premiär med Sylvester Stallone i huvudrollen (som just nu är aktuell med en egen reality-serie!). År 1979 fick "Rocky" en uppföljare och 1982 en tredje film.
 
Nu skriver IndieWire att en stolle har köpt filmtrilogin på VHS för över 53 000 dollar!
 
Vinylskivor har de senaste åren blivit oerhört populärt igen, och nu kanske VHS återigen får ett uppsving. På en auktion i februari i Dallas, Texas, kunde man lägga ett bud på VHS-banden för "Rocky", "Rocky II" och "Rocky III". Jay Carlson var mannen bakom auktionen som samlar på sig många härliga retrosaker.

- De blir som historiska artefakter som har förmåga att svepa dig tillbaka i tiden till en plats som egentligen känns väldigt långt bort, men som också känns som hemma. Jag trodde det bara var jag, men jag började prata med fler och fler människor som känner exakt samma dragningskraft!
 
Det hela verkar vara en ny trend då bland annat YouTube-kanalen Red Letter Media tidigare har fått in över 80 000 dollar i välgörenhet genom att sälja VHS-bandet av "Nukie" (som anses vara den sämsta filmen genom tiderna).
 
Vi får säga grattis till personen som nu om och om igen kan njuta av väldigt dyra "Rocky"-filmer.
| 14 april 2023 11:00 |