Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 februari 2020 | 22:20

Snart kommer världens första vertikala storfilm

Timur Bekmambetov regisserar ”V2. Escape From Hell” - en krigsfilm i stående format. Premiär 2021.
Det vertikala videoformatet har blivit allt vanligare tack vare appar som Snapchat och Instagram-videos. Vi skrev nyligen om att streamingtjänsten Quibi kommer experimentera med tv-serier i stående bildformat. Men en hel långfilm?

Den ryske filmskaparen Timur Bekmambetov (”Wanted”) vill bli först ut med en vertikal storfilm. Enligt Deadline börjar snart inspelningen av ”V2. Escape From Hell”, en sann historia som utspelar sig under andra världskriget. Den kommer att spelas in både i en rysk och en engelsk version, med skådespelaren Pavel Priluchny i huvudrollen som en tillfångatagen sovjetisk pilot.
 
 
Budgeten ligger på 10 miljoner dollar. Det är inte klart om filmen är tänkt att visas på bio, eller mer troligt - i en mobilbaserad streamingtjänst.

Lyckligtvis har Bekmambetov viss vana av att utmana filmmediet med liknande nymodigheter. Han har producerat flera "skärmbaserade" thrillers så som "Unfriended" och "Searching". Han står också bakom zombieserien "Dead of Night", världens första vertikala serie, gjord exklusivt för Snapchat.
 
En stående film - tror ni det kan funka? Tyck till nedan.
| 13 februari 2020 22:20 |