Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 mars 2016 | 10:00

”Venom” får nytt liv hos Sony

Den här gången blir det utan koppling till Spider-Man.
Serietidningsskurken Venom, känd från Spider-Mans värld, står åter på tur för att få en egen film, skriver Hollywood Reporter

Sony har lekt med tanken på en ”Venom”-film i flera år: vi skrev om det redan 2009. Mycket har hänt sen dess. Marc Webb rebootade filmserien med Andrew Garfield i huvudrollen, den bedömdes vara ett misslyckande efter den andra filmen, och Spider-Man dyker närmast upp i Marvels filmuniversum istället.

Venom härstammar från en utomjordisk gegga som vanligtvis binder sig med en mänsklig värd och kan bli en av Spider-Mans värsta fiender. Vi såg det hända i ”Spider-Man 3” när Eddie Brock blev drabbad.Som film har ”Venom” gått igenom flera manusversioner. ”Deadpool”-författarna Paul Wernick och Rhett Reese har försökt, Josh Trank (”Fantasti Four”) och Gary Ross (”The Hunger Games”) har försökt, samt Alex Kurtzman och Roberto Orci (”The Amazing Spider-Man 2”).

Den här gången ligger projektet i manusförfattaren Dante Harpers (”Edge of Tomorrow”) händer. Det ska dock bli en historia utan kopplingar till Spider-Man. Givetvis med förhoppningar om en franchise.Vad tror ni om det här? Är Venom tillräckligt intressant för en egen filmserie?
| 5 mars 2016 10:00 |