Film

Skribent

Mats Karlsson

12 juni 2018 | 17:30

Vem spelar Mikael Persbrandt i "The Girl in the Spider's Web"?

Skådespelaren har en roll i filmatiseringen av den svenska bästsäljaren ”Det som inte dödar oss”.
Redan våren 2015 surrades det i Hollywoodkorridorerna om en ny Millenium-film och ett par år senare fick Fede Alvarez regijobbet. När första trailern släpptes i förra veckan upmmärksammade flera MovieZine-läsare att Mikael Persbrandt uppenbarligen hade en roll i filmen. Nu kan vi berätta vilken roll han spelar.
 
Persbrandts medverkan har av någon märklig anledning hållits hemlig och det har resulterat i att många filmintresserade har spekulerat friskt de senaste dagarna. Om ni inte vill veta vem han spelar slutar ni läsa nu.
 
Enligt våra källor spelar Mikael Persbrandt rollen som Alexander Zalachenko, Lisbeth Salanders pappa. Zalachenko är en avhoppad sovjetisk spion som frekvent misshandlade Lisbeths mamma Agneta Salander och det medförde att mamman ådrog sig grava hjärnskador och det ledde slutligen till hennes död. I de svenska filmerna spelades Zalachenko av Georgi Staykov.
 
Det är förmodligen en liten roll som bara får synas i tillbakablickar, men ändå - häftigt med fler svenska namn i denna stora Hollywood-filmatisering.
 
I rollistan för "The Girl in the Spider's Web" hittar vi Claire Foy (Lisbeth Salander), Sverrir Gudnason (Mikael Blomkvist), Sylvia Hoeks (Camilla Salander), Vicky Krieps (Erika Berger), Cameron Britton (Plague), Stephen Merchant (Frans Balder), Lakeith Stanfield, Claes Bang och Synnøve Macody Lund.
 
Se Persbrandt skymta förbi i trailern nedan:
 
 
Vi inväntar fortfarande en synopsis för filmen, men handlingen i boken lyder så här:
 
Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. Det har blivit dags för deras vägar att korsas ännu en gång.
 
"The Girl in the Spider's Web" får svensk biopremiär den 25 oktober.
| 12 juni 2018 17:30 |