RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

3 november 2016 | 08:30

Vi vet vem Johnny Depp spelar i ”Fantastiska vidunder”-filmerna

Alla bevis pekar mot en mycket mäktig trollkarl…
Igår släppte vi nyheten om att Johnny Depp är klar för en roll i uppföljaren till ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”. J.K. Rowlings prequel-serie till Harry Potter-filmerna ska få hela fem filmer, och behöver därmed en skurk minst lika skrämmande och farlig som Lord Voldemort.

Så… vad sägs om Gellert Grindelwald? Han var av tidernas farligaste svartkonstnärer, som vände sig mot sin vän Albus Dumbledore och värvade en mäktig armé i Europa någon gång runt 1920-1940-talet.

Är det rentav så att det är honom Johnny Depp ska spela? Vi tar en titt på bevisen!

1. J.K. Rowling berättar i en featurette som kom för några veckor sen att ”vi har kopplingar till Harry Potter-böckerna som kommer överraska folk”. I samma klipp nämns Grindelwald och hans attacker genom Europa. Tre minuter in i det här klippet hör du Rowling prata om ”första gången som en trollkarl reste sig och hotade världsordningen”.


2. I samma klipp (vid 03:23) ser vi bakhuvudet på en man, som borde vara Grindelwald med tanke på hur strategiskt han klippts in. Vid det laget hade ingen börjat spekulera i vem som spelar honom, men titta noga på bilden - visst är det Johnny Depp?



3. I måndags släpptes denna video där ”Fantastiska vidunder”-stjärnan Ezra Miller fullkomligt nördar loss när han talar om möjliga kopplingar mellan Harry Potters värld och det som händer i prequeln ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”. Miller pratar om eventuella kopplingar till Grindelwald som när en fanboy djupdyker i rykten och teorier… men Warner Bros skulle inte släppa en sådan promotion-video om det inte låg någon sanning i det han säger.


Jo, det är tydligt att Gellert Grindelwalds skräckvälde kommer få stort utrymme i de kommande filmerna, och efter en kort cameo i första filmen kommer karaktären få en mycket större roll. Precis så som man beskrev Johnny Depps ”hemliga” roll när den blev offentliggjord igår.

Bonus: Enligt nya numret av Empire ska uppföljaren till ”Fantastiska vidunder” flytta handlingen från New York till Paris.

Utan officiellt besked från Warner Bros får det här räknas som ett "rykte" tills vidare, men jag skulle äta upp min trollkarlshatt om det här visar sig vara helt galet. Allt pekar mot att Johnny Depp kommer sprida terror som Gellert Grindelwald på bioduken under de kommande åren, och vid något tillfälle utmana Albus Dumbledore på den ödesdigra duell som beskrivs i "Dödsrelikerna".


En ung Grindelwald spelad av Jamie Campbell Bower i "Harry Potter och Dödsreliknerna del 1".

Den 16 november vet vi förhoppningsvis mer! Då släpps första "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" på bio.
| 3 november 2016 08:30 |