SPONSRAT

Skribent

MovieZine

21 januari 2018 | 12:30

Eftersnack: Vem kan Landry egentligen lita på i ”Knightfall”?

Det sjunde avsnittet av ”Knightfall” får en att undra vem Landry kan lita på egentligen? Ju närmare den heliga graalen han når, ju fler dolda avsikter uppenbaras hos dem omkring honom. Tack och lov gör en trollkvinna entré, som tycks känna Landy lite väl bra för att aldrig ha träffat honom förut...
Jodå, intrigerna fortsätter att tätna i ”Knightfall”. Ju närmre vår Tempelriddarhjälte Landry (Tom Cullen) når den heliga graalen, ju fler svek, överraskningar och onda avsikter uppenbaras hos de omkring honom. Vem kan han lita på egentligen?

Det sjunde avsnittet börjar med en återblick till när han var liten. Som vi minns lovade ju Rashid (Akin Gazi) att Landry skulle finna den heliga graalen på samma plats där han först träffade Godfrey (Sam Hazeldine), men när han beger sig till barnhemmet har det brunnit ner. En smutsig kvinna halvdold under sjalar som står och betraktar dem, säger att hon hört att det brändes ner av ett av barnen...

 
Landry tappar tron på hur han någonsin ska finna den heliga graalen. Inte nog med det – när han samtalar om det med påven blir denne förfärad över att han bett brödraskapet om hjälp. Det har ett meningsutbyte som slutar med att påven kör ut honom.

Men Landry får oväntad hjälp av den smutsiga kvinnan igen, och det avslöjas vilka band de har till varandra. Vad tycker ni om den utveckligen? Och så klart härligt läskige De Nogaret (Julian Ovenden), som naturligtvis bidar sin tid med att fundera ut ett sätt att åter vinna kungafamiljens gunst... honom kommer vi definitivt få se mera av, tippar jag.

Nästa veckas avsnitt visas torsdagen den 25 januari på HBO Nordic. Förhandstitt kan ses här:
 
| 21 januari 2018 12:30 |