Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 maj 2021 | 07:40

Vem får regissera nästa ”Superman”?

Kandidater som Regina King och J.D. Dillard har träffat Warner Bros.
Det blev känt i februari att nästa ”Superman”-reboot har en svart hjälte i fokus. Warner Bros har påbörjat jakten på en svart regissör för att ro projektet i hamn med rätt touch, skriver Hollywood Reporter.

Bland de många kandidaterna som diskuteras finns Regina King (hyllad för regidebuten ”One Night in Miami”), Steven Caple Jr. (”Creed II”), Shaka King (aktuell med ”Judas and the Black Messiah”) och J.D. Dillard (”Sleight”). Några har redan haft sina möten med studion.

Vid sidan av nykomlingarna tittar man även på mer etablerade namn, så som Barry Jenkins (”Moonlight”) och Ryan Coogler. Den sistnämnde arbetar just nu med ”Black Panther: Wakanda Forever” åt Marvel, vilket kan göra honom inaktuell för jobbet.

J.J. Abrams producerar nya ”Superman”, men är inte aktuell för registolen.
 
Ryan Coogler, Regina King och Barry Jenkins finns med på DC:s önskelista.
 
Den hyllade författaren Ta-Nehisi Coates skriver manus till filmen, som förmodas bli en ny origin story som följer Kal-El från planeten Krypton till jorden. I serietidningarna finns exempelvis karaktären Calvin Ellis som blir svarte Stålmannen (och USA:s president!) på en alternativ version av jorden. Det är oklart om man väljer att följa samma spår.

Källor till tidningen påpekar att nya ”Superman” befinner sig i ett mycket tidigt skede. Man skriver också att en okänd skådespelare skulle kunna ta huvudrollen, precis som när Brandon Routh tog över manteln i ”Superman Returns” (2006).
 
Vem skulle du vilja se som regissör, och vem skulle passa i rollen som Superman? Tyck till nedan.
| 6 maj 2021 07:40 |