Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 februari 2021 | 18:22

DC tar hjälp av J.J. Abrams för en "Superman"-reboot

Tack för allt, Henry Cavill!
Vi kan nog glömma den där "Man of Steel"-uppföljaren med Henry Cavill. Deadline skriver att Superman står på tur för en reboot hos Warner Bros och DC.
 
J.J. Abrams producerar den kommande filmen via sitt bolag Bad Robot. Manus skrivs av författaren Ta-Nehisi Coates, närmast aktuell med Ryan Coogler-dramat "Wrong Answer". Coates har också skrivit serietidningar som "Captain America" och "Black Panther" och är därmed bekant med superhjältevärlden.
 
- Det finns en ny, mäktig och rörande Superman-historia som väntar på att berättas, säger Abrams till Variety.

Senast i maj rapporterades det om att Cavill ska ta på sig capen för åtminstone en ny DC-film, men vi lär alltså inte få se honom göra en "Man of Steel 2". Ordet "reboot" antyder om en helt ny vision och därmed en ny skådis i rollen. Just nu finns det inga andra detaljer om Supermans framtid, men håller er uppdaterade.
 
 

Dags för en svart Superman?

 
Obekräftat, men ett intressant tillägg: ryktet säger att Warner Bros söker efter en färgad skådespelare till rollen som Clark Kent.
 
Varietys reporter bekräftar ett gammalt rykte om att studion träffade Michael B. Jordan redan för ett år sedan för att höra hans pitch för en svart Superman. Jordan är för närvarande inte involverad i den nya rebooten, men det kan ändras.
 
Vi får däremot se mer av Cavill som Stålmannen väldigt snart: 18 mars släpps "Zack Snyder's Justice League" på HBO Nordic. Samma streamingtjänst visar just nu nya tv-serien "Superman & Lois", där Clark Kent spelas av Tyler Hoechlin.
| 26 februari 2021 18:22 |