Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 februari 2021 | 16:20

Streamingtips: "Superman & Lois" har nu landat hos HBO Nordic

Clark Kent och Lois Lane är föräldrar till tonårspojkar, men världen verkar fortfarande inte kunna klara sig utan sin Superman.
Det har varit lite oklart exakt var den nyaste av The CW:s alla superhjälteserier skulle landa. Men på premiärdagen så visade det sig lyckligtvis att HBO Nordic hade roffat åt sig rättigheterna, så vi svenskar slipper därför vänta på avsnitten.
 
Det första avsnittet ger oss en kort liten summering kring vem Superman och hans alterego Clark Kent (Tyler Hoechlin) är, var han kommer ifrån och hur han träffade världens mest berömda journalist; Lois Lane (Elizabeth Tulloch). Man håller däremot (tack och lov) sammanfattningen kort, med tanke på att det troligtvis inte finns så många som väljer att ge serien en chans utan att redan ha viss förkunskap.
 
Det som skiljer den här versionen av Superman åt från de tidigare är däremot att vi nu även adderar ett extra lager av ansvar på vår hjälte, som pappa till två tonårspojkar. Av trailers och snack inför premiären så har många fans hoppats på en lite "mörkare" serie i samma ton som "Man of Steel", men känslan är snarare mer av en lite mer vuxen version av "Smallville". Faktumet att stora delar av det första avsnittet spenderas just i Smallville och att tonårsungarna bland annat hänger med Lana Langs dotter, hjälper givetvis också att föra tankarna tillbaka till den gamla serien om Clark Kents ungdom.
 
 
Utöver problemen på pappafronten så hotas även världen av någon/något som verkar attackera kärnkraftsverk, för att locka fram Superman. För egen del så växte jag ju upp med "Smallville" på tv och är nu själv farsa, så kanske är jag exakt rätt målgrupp för den här serien... men, jag kommer i alla fall fortsätta titta! Den första säsongen av "Superman & Lois" kommer att bestå av totalt 15 avsnitt, nya avsnitt släpps på HBO Nordic varje onsdag.
 

Läs också: Henry Cavill återvänder som Superman i en ny DC-film

 
Kommer du att ge "Superman & Lois" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 24 februari 2021 16:20 |