Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

21 mars 2016 | 04:01

Vem är den här Luke Cage från Marvel? Första trailern är här!

Netflix smög in en teaser i slutet av "Daredevil" inför kommande Marvel-serien "Luke Cage". Premiärdatumet är satt!
Har du hunnit kolla igenom hela Säsong 2 av "Daredevil" sedan släppet i fredags? Ingen fara, jag ska inte spoila något från serien, men den som tog sig hela vägen till det sista avsnittets eftertexter fick sig en liten överraskning från Netflix.

Efter säsongsslutet visas automatiskt en första teaser inför nästa Marvel-serie på Netflix: "Luke Cage". Vänta, vem? För den som inte läser Marvel dök Luke Cage upp som biroll i "Jessica Jones"-serien, där vi fick lära oss att han inte tar fysisk skada som vem som helst. Hans bakgrund har dock varit okänd tills nu när han får sin egen serie. Synopsis lyder nämligen såhär:

"Luke Cage försöker bygga upp ett normalt liv igen som förrymd fånge i Harlem, New York City, efter att ett misslyckat experiment har gjort honom extremt stark och givit honom skottsäker hud. Men han kan inte längre gömma sig när han tvingas slåss för sin stad och möta det förflutna som han helst velat glömma."

Detta är också precis vad teasern visar oss, som bara kunde ses på Netflix till en början men som några timmar senare så klart har läckt på nätet.


Luke Cage blir beskjuten av en drös kulor på ett stängt eller övergivet gym, men det enda som berör honom är att det blir hål i hans kläder. Sedan slängs seriens logga i ansiktet på dig. Den här Luke verkar tuff!

Titelkaraktären spelas av Mike Colter, som förutom "Jessica Jones" har spelat i bland andra "Million Dollar Baby" och "The Good Wife". Även karaktären Claire Temple (spelad av Rosario Dawson) som vi känner till från "Daredevil" kommer att synas i nya "Luke Cage", samt en annan karaktär som du kan se i sista "Daredevil"-avsnittet i den andra säsongen... Inga spoilers!

Med andra ord: crossovers finns här också, precis som vi har sett i DCs TV-serier på senare tid. Att "Jessica Jones", "Daredevil", "Luke Cage" och senare "Iron Fist" släpps på Netflix är tillsammans en stegvis introduktion för att leda fram till ytterligare en serie - "Defenders" - där hjältarna från dessa fyra serier kommer samman i ett team för att bekämpa ondska i New York.

"Luke Cages" första två avsnitt regisseras av Paul McGuigan som vi känner igen från filmen "Push" och BBCs "Sherlock". Författare och producent är Cheo Hodari Coker som gjort "Southland", "NCIS: Los Angeles" och "Notorious".

Den 30 september lär vi känna "Luke Cage" på Netflix.

Peppad?
| 21 mars 2016 04:01 |