Serie

Skribent

Anders Eklöf

11 februari 2021 | 11:30

Velma från "Scooby-Doo" får egen serie på HBO Max

Den smarta i den tecknade klassikern "Scooby-Doo" får en helt egen serie på HBO Max, riktad till en vuxen publik.
Nostalgi är onekligen en stark kraft i populärkulturen. Den tecknade tv-serien "Scooby-Doo, var är du!" ("Scooby-Doo, Where Are You!" på originalspråk) om det mysterielösande gänget hade premiär redan 1962 och har sedan dess fått mängder av uppföljare, otecknade långfilmer och senast filmen "Scoob!" från 2020. 
 
 
Det senaste projektet är "Velma", som är en animerad komediserie för en vuxen publik om karaktären Velma Dinkleys ursprungshistoria, "den obesjungna och underuppskattade hjärnan i Mysteriegänget". 
 
004285d2034fb1fa392417572e072c3d ixuwx1bjjwdplfs0y059
 
"En originell och humoristisk snurr som avslöjar det komplexa och färgglada förflutna för en av Amerikas mest älskade mysterielösare", lyder den officiella beskrivningen. 
 
Den verkställande producenten och skådespelaren Mindy Kaling ("The Office") kommer att låna ut rösten till den titulära karaktären.
 
"Scooby-Doo" handlar om hunden med samma namn och Mysteriegänget, där bland annat Velma ingår. Berättelserna handlar oftast om att ett övernaturligt monster ställer till med problem, som nästan alltid visar sig vara en missnöjd direktör eller liknande som vill hämnas. Serien hade som sagt sin premiär redan på 60-talet och har fans från många olika generationer, så det lär helt klart finnas en publik för "Velma". 
 
Vad tror du om projektet? 
| 11 februari 2021 11:30 |