Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

27 juli 2011 | 20:45

Veckans trailers: Haywire

Denna vecka har vi hittat fyra rörliga godbitar som kretsar kring finanskrisen, demoner, hemliga agenter och om time keepers.

Detta är denna veckas hetaste trailers!

In Time

I en inte alls för avlägsen framtid har forskningen kommit så pass långt att man har kunnat stänga av genernas föråldrade. Tiden är nu valutan i världen och den rike kan leva för alltid medan de fattiga får byta in vad de äger för att förlänga sin odödlighet. En ung fattig kille får tag på en förmögenhet av tid men är inte snabb nog att hjälpa sin äldre döende mor. Han blir då jagad av den korrupta polisstyrkan, känd som Time Keepers.

Tanken är svindlande. Ett samhälle som byggs upp av tid som valuta. Hur skulle det fungera och vad skulle följderna vara? Det är sådant jag tycker är intressant med filmer som speglar en alternativ värld eller framtid, och så även i det här fallet. Jag gillar handlingen och vill få en glimt av den världen som man aldrig annars skulle få se. Justin Timberlake är en bra skådespelare och kan klara av seriösare roller, det har vi sett.

Filmen får amerikansk biopremiär den 28 oktober.

Margin Call

En thriller som handlar om personer hos en investment-bank som under 24 timmar får bevittna början av en finansiell kris.

Den här filmen speglar något världen har fått lida mycket för, en finansiell kris. I trailern känner jag dock att jag inte riktigt att jag fastnar för karaktärerna även om det är några riktigt bra skådespelare i Paul Bettany, Zachary Quinto och Kevin Spacey. Frågan är om man verkligen bryr sig om karaktärerna. Kan man relatera till dem? De förlorar så mycket mindre på det här än resten av världen. Jag gillar dock scenen när Quintos karaktär sitter i en taxi och noterar alla människor som inte har en aning om vad som kommer deras väg.

Filmen får svensk biopremiär 21 oktober.

Knights of Badassdom

Några rollspelare trollar fram en demon från Helvetet och måste ta konsekvenserna för det misstaget.

Det som slår mig direkt är hur dåligt det ser ut. Verkligen genomruttet. Men sen ser jag Peter Dinklage, dvärgen som gjort succé som Tyrion Lannister i "Game of Thrones". Han är helt fantastisk och har en karisma som få. Förutom den högbudgeterade serien har han varit med i en Narniafilm och lite annat smått och gott. Inget speciellt, därför är det kul att han nu verkligen har lyckats i sin serie hos HBO där han faktiskt är den stora behållningen. Jag tror att den här filmen kan bli bra om den skämtar om medeltiden och andra filmer på rätt sätt. Den får helt enkelt inte ta sig själv på så stort allvar vilket den inte heller verkar göra.

Filmen får amerikansk biopremiär under 2011.

Haywire

Den vackra frilansande hemliga agenten Mallory Kane hyrs ut för att ta hand om olika globala uppdrag för att göra jobb som regeringarna inte kan godkänna och statscheferna helst inte vill veta om. Efter ett uppdrag att rädda en gisslan i Barcelona skickas hon snabbt vidare till ett annat uppdrag i Dublin. Den insatsen går snett och Mallory inser att hon har blivit lurad, så hon behöver använda alla sina färdigheter, tricks och förmågor för att lyckas ta sig tillbaka till USA, försvara sin familj och hämnas på dem som har svikit henne.

Steven Soderbergh har mycket att göra det här året, vilket är kul, han är en duktig regissör. I den här filmen får vi se något helt annorlunda än vad vi tidigare fått se honom göra. Med en rollista som få, med namn som Gina Carano, Michael Fassbender, Ewan McGregor, Bill Paxton, Channing Tatum, Antonio Banderas och Michael Douglas, kommer det här att bli en stor film med många talanger. Jag hoppas på att se en Douglas i storform och en Fassbender i Bondstil. Längtar.

Filmen får svensk biopremiär den 10 februari 2012.

| 27 juli 2011 20:45 |