Film

Skribent

Patrik Linderholm

7 januari 2015 | 21:00

Veckans streaming: Daniel Radcliffe provar på romcoms

Ny vecka, nya filmer. Här är det bästa som går att streama just nu - från postapokalyptiska westernthrillers till italienska ringvägar.

Video on demand-marknaden är en svårnavigerad djungel att ta sig fram i. Men med MovieZines egna VOD-expert Patrik Linderholm guidar vi dig fram i streamingutbudet.


What If (Headweb, film2home, SF Anytime)


Det här med att "bara vara vänner" - kan man verkligen vara det som en heterosexuell man och kvinna? Denna fråga som "När Harry mötte Sally" ställde sig redan 1989 dyker upp på nytt i denna romantiska komedi där Daniel Radcliffe försöker trolla bort stämpeln av Harry Potter med mysig kärlekshistoria. Och det funkar - mycket tack vare just Radcliffe och hans motspelerska Zoe Kazan. 

Young Ones (Headweb, film2home, SF Anytime)


Har du länge undrat vad Gwyneth Paltrows lillebror egentligen håller på med? Svaret finns nu med denna sci-fi-pärla där eminenta skådespelare som Michael Shannon, Elle Fanning och Nicolas Hoult vandrar runt i ett postapokalyptiskt ökenlandskap där vatten är en bristvara. Stämningsfull mörk historia med westernvibbar.

Let's Be Cops (film2home, SF Anytime)


Dudebro-genren tycks aldrig sina, men ibland kommer det helt ok filmer som denna komedi som tolkar 90-talets klassiska buddy cop-mall. Men här rör det sig inte om riktiga poliser, för Ryan (Jake Johnson) och Justin (Damon Wayans Jr.) har nämligen bara klätt ut sig för att skörda alla förmåner som kommer med uniformen. Men såklart går det för långt och snart är de inblandade i något mycket större. Sevärd om inte för James D'Arcys ("Cloud Atlas", "W.E.") oväntade inhopp som rysk gangster. Finns just nu enbart på VOD.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Tom at the Farm (SF Anytime)


I väntan på att Xavier Dolans allra senaste film "Mommy" dyker upp på biograferna kan man avnjuta hans Hitchcock-influerade dramathriller "Tom at the Farm" som äntligen letat sig in på den svenska marknaden. Just nu visas den exklusivt hos SF Anytime.

Water Lilies (Draken Film)


Göteborg filmfestivals egna streamingtjänst har fått in denna franska pärla som är "Girlhood"-aktuella Céline Sciammas fina regidebut. Vi får följa tre unga tjejer i ett vattenbalettlag och deras kamp med allt som hör ung kärlek till. Träffsäker coming of age-historia.

Sacro GRA (Headweb, film2home, SF Anytime)


Dokumentärfilmen som gjorde det oväntade och tog hem Guldlejonet vid Venedigs filmfestival 2013 - första gången någonsin för en dokumentär. Här får vi följa livet kring ringleden GRA som cirklar runt Rom utifrån en rad olika människor. Blandande livsöden i ett vackert och berörande porträtt.

Övriga streamingsläpp denna vecka:

The Football Factory (Netflix) - Testosteronfylld klassiker om fotbollssupportrar i England. 

Ping Pong Summer (Headweb, film2home) - Underhållande coming of age-skildring med härliga 80-talsvibes.

Silent House (Netflix) - Amerikansk remake av den uruguayanska skräckisen som ger skenet av att vara filmad i en enda tagning. Denna gång med Elizabeth Olsen i huvudrollen.

The ABC's of Death 2 (Headweb, film2home, SF Anytime) - Andra filmen i raden skräckfilmsantalogier som går igenom hela alfabetet med en kortfilm för varje bokstav.  Varierat och minst sagt skruvat.
| 7 januari 2015 21:00 |