Film

Skribent

Robert Lange

31 maj 2011 | 20:10

Veckans skräcknytt v.22

Wes Craven kommenterar "Scream 5", Megan Fox vill spela Carrie, John Carpenter snackar framtida projekt, Sam Raimi skriver manus till ny "Frankenstein"-film och Patrick Lussier uppdaterar oss om sin kommande remake av skräckklassikern "Hellraiser"!

Sam Raimi skriver manus till ny "Frankenstein-film"!

Horrormovies.ca rapporterade i veckan att ny Frankenstein-film baserad på författaren Peter Ackroyds novell "The Casebook of Victor Frankenstein" är i görningen.

"Evil Dead"-regissören Sam Raimi och manusförfattaren David Auburn kommer tillsammans att fatta pennorna för att skriva manus till filmen. Någon regissör till filmen har ännu inte tillsatts.

Storyn kommer enligt Horrormovies.ca att kretsa kring den unge Victor Frankenstein, som börjar experimentera med döda kroppar.

Megan Fox vill spela Carrie!

Filmjätten MGM:s remake av Biran De Palmas skräckklassiker "Carrie" (1976) rör sig framåt.

Enligt Horrormovies.ca kommer Robert Aguirre-Sacasa att skriva manus, och det talas nu om att remaken kommer att vara mer trogen Stephen Kings novell.  

Det börjar även surras om vem som ska axla filmens huvudroll, och enligt MovieWeb har en källa till skådespelerskan Megan Fox sagt att hon är väldigt intresserad:

- Megan är ett stort fan av originalet och skulle verkligen vilja få chansen att axla huvudrollen. Hon är dock 25, men är trots detta säker på att hon skulle kunna porträttera en tonårig Carrie.

John Carpenter snackar framtida projekt!

I onsdags förra veckan slog sig Shocktillyoudrop ned med skräckmästaren John Carpenter (Halloween) för att prata om hans kommande film "The Ward". Carpenter avslöjade även vad han har för projekt planerade i framtiden.

Inget är dock helt säkert men Carpenter berättade för Shocktillyoudrop att han bl.a. jobbar på en filmatisering av serietidningen Darkchylde, och planerar utöver detta en gotisk western film.

Men skräckmästaren säger att i det här tidiga stadiet är ingenting helt säkert - så i nuläget får vi helt enkelt vänta och se.

Craven tar ledigt för sommaren!

Producenten Harvey Weinstein sa nyligen i en intervju i Cannes att han är säker på att Wes Craven kommer att göra en uppföljare dvs. "Scream 5"!

Men Craven själv säger dock i en intervju med Entertainment Weekly att han inte har speciellt bråttom att göra en uppföljare till "Scream 4", som släpptes förra månaden.

Craven säger att han nu tänker tar ledigt och åka på semester över sommaren, tillsammans med sin fru.

- Jag tar ledigt över sommaren. Jag regisserade och producerade "Scream 4", och min fru var med och producerade både "Scream 4" och "My Soul to Take", som båda var väldigt svåra filmer. Så nu bestämde vi oss för att åka på en trevlig semester och tänka på annat än film för ett tag framöver.

Lussier snackar "Hellraiser"-remake!

Dreadcentral slog sig i slutet av förra veckan ned med regissören Patrick Lussier för att prata om hans framtida projekt. Ett av dessa projekt är remaken av Clive Barkers "Hellraiser", som just nu är under utveckling.

Lussier sa följande om projektet till Dreadcentral:

- Filmen kommer att vara extremt våldsam. Vi har ännu inte bestämt oss för om den ska göras i 3D eller inte, men vi diskuterar saken för fullt. Just nu fokuserar jag och Todd Farmer på utvecklingen av filmens story.

Enligt Dreadcentral kommer mer information om remaken av "Hellraiser", troligen att dyka upp inom kort.

| 31 maj 2011 20:10 |