Film

Skribent

Robert Lange

5 april 2011 | 13:28

Veckans skräcknytt v.14

I veckans hårresande skräckrapport berättar Robban att David Gordon Green har skaffat rättigheterna till originalmusiken från "Suspiria", att skräckklassikerna "Hellraiser" och "Scream" kan bli spel, och ger er även en första glimt från inspelningen av vad som kallas "ett av de hetaste pågående projekten i Hollywood just nu" – "Abraham Lincoln: Vampire Hunter"!

"Piranha 3DD" & "Apollo 18" skjuts upp!

Det ser tyvärr ut som att premiärdatumen för både uppföljaren till "Piranha 3D" - "Piranha 3DD" och den efterlängtade sci-fi skräckisen "Apollo 18" skjuts upp, rapporterar Horrormovies.ca.

The Weinstein Company har nu skjutit upp premiärdatumet för "Piranha 3DD" - som egentligen skulle ha premiär 16 september 2011 - till den 23 november 2011. "Apollo 18" skulle egentligen ha premiär den 22 april i år men skjuts upp en bra bit och får premiär först den 6 januari 2012.

En första glimt av Tommy Wirkolas "Hansel and Gretel: Witch Hunters"!

I veckan fick vi oss en första glimt från regissören Tommy Wirkolas ("Död snö") pågående projekt - "Hansel and Gretel: Witch Hunters" från Shocktillyoudrop.com!

Bilden ger oss en första titt på skådespelarna Jeremy Renner och Gemma Arterton som häxjägarna Hansel och Gretel. Inspelningarna pågår just nu för fullt i Tyskland.

Handlingen utspelar sig 15 år efter Hansel och Gretels upplevelser i häxans pepparkakshus. De har nu vuxit upp och dedikerat sina liv åt att jaga och utrota häxor.

Green gör om "Goblins" musik från "Suspiria"?

Den omtalade och för många skräckfans oroväckande - remaken på Dario Argentos klassiker "Suspiria" verkar nu vara på gång. Regissören David Gordon Green avslöjade nyligen i en intervju med MovieLine att han skaffat rättigheterna till det italienska bandet Goblins musik från "Suspiria" enligt Horrormovies.ca.

Så här sa Green till MovieLine:

- Vi har nu rättigheterna till Goblins soundtrack och kommer att använda oss av det. Steve Jablonsky, som gjorde musiken till "Your Highness", är fantastisk. Jag skulle verkligen vilja se vad han skulle kunna göra med Goblins musik.

Jag kan tänka mig att Dario Argento blir allt annat än glad när detta når hans öron.

Lyssna på Goblin -"Suspiria" Theme

De första bilderna från "Abraham Lincoln: Vampire Hunter"!

Filmatiseringen av författaren Seth Grahame-Smith's roman "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" är i full gång och förra veckan dök de två första bilderna från inspelningen av filmen upp på Dreadcentral. På bilderna ser vi skådespelarna Dominic Cooper och Benjamin Walker (Abraham Lincoln) i full utstyrsel.

Romanens handling kretsar kring Abraham Lincolns hemliga liv som vampyrjägare.

20th Century Fox siktar på en premiär den 22 juni 2012 med ingen mindre än Tim Burton som producent!

"Hellraiser", "Scream", "Halloween" och "Scary Movie" blir spel?

Vi rundar av veckans skräcknytt med en nyhet som fått skräckfans att höja på ögonbrynen. Enligt Horrorbid och Eurogamer har nu filmbolaget Miramax planer på att ge sig in i spelbranschen och man fokuserar på att skapa spel av bolagets större skräckfilmsproduktioner som bl.a. "Scream" och "Hellraiser".

Bolaget Miramax grundare - Harvey och Bob Weinstein har enligt horrorbid startat studion TWC Games, som tydligen har planer på att skapa spel av filmer som "Hellraiser", "Scream", "Scary Movie", "Piranha" och även "Halloween" -serien.

Inget specifikt projekt har ännu annonserats ut men enligt siten Eurogames kan något kanske dyka upp på spelmässan E3 i juni.

| 5 april 2011 13:28 |