Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 juni 2013 | 11:01

Vart tog du vägen, Brandon Routh?

En före detta Stålman minns tillbaka på "Superman Returns".

Framtiden såg ljus ut för Brandon Routh cirka 2006. Den unga och strävande skådespelaren hade fått en riktig drömroll, huvudrollen i Bryan Singers reboot "Superman Returns". Som en av den sommarens största filmer möttes den av både fina recensioner och fullsatta biostolar.

Men, trots att den spelade in sin budget gånger två nådde "Superman Returns" inte riktigt upp till de 500 miljoner dollar i intäkter som Warner Bros hade hoppats på. WB-bossen Alan F. Horn såg filmen för en besvikelse och den väntade uppföljaren, planerad till 2009, blev till slut aldrig av.

Nu gör en ny Superman entré på bioduken. Brandon Routh är troligen inte överlycklig.

- Filmen fick fina recensioner och var omtyckt, men något år senare började man dissa den, säger han till MTV.

- Alla säger till mig att de gillade filmen. Men det är synd att man måste börja med "jag struntar i vad andra säger, jag gillade den". De borde vara stolta och glada över den.

För den nu 33-årige skådespelaren är rollen som Stålmannen fortfarande karriärens höjdpunkt. Han har sedan dess gjort cameoroller i filmer som "Scott Pilgrim vs The World", och hoppat på kortlivade TV-serier, senast "Partners", men har tråkigt nog inte fått det genombrott som alla räknade med för sju år sedan.

Routh verkar dock nöjd med att leva på Superman-arvet, när MTV Geek hittar honom på en nördmässa i Philadelphia häromveckan:

- Det här är coolt. Många yngre har inte sett "Superman: The Movie" med Christopher Reeve. För mig var han den förste Superman, men för dem är det jag. Det är häftigt att vara den första Superman som de har fått uppleva.

"Man of Steel" är på väg. Alla snackar om Superman igen, men den här gången är du inte inblandad. Hur känns det?

- Jag skulle gärna gjort en till. Jag älskar karaktären, och fansen är underbara. Jag känner att jag hade mer att ge, och kunde växa som Superman. Men Henry är en toppenskådis som gör ett bra jobb. Jag är glad att fansen får en film till.

| 24 juni 2013 11:01 |