Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 december 2023 | 17:00

Varning! Fråga inte "Ensam hemma"-skådisen om tegelstenarna gjorde ont

Under en intervju i samband med "For All Mankind" svarade Daniel Stern på frågan om vilken fråga han är mest trött på, och svaret var hårt.
Skådespelaren Daniel Stern är ett av nytillskotten i senaste säsongen av Apples rymddrama "For All Mankind", där han nu syns bredvid bland andra Joel Kinnaman. Men trots sin långa karriär är Stern antagligen mest känd för sin roll som småskurken Marv i de två första "Ensam hemma"-filmerna.
 
I en intervju med ComicBook.com, om just fjärde säsongen av "For All Mankind", pratade Daniel Stern om vilken fråga han är mest trött på:
 
- Jag får ofta frågor om "Var det den riktig fågelspindel på mitt ansikte? Hurdan är Joe Pesci? Gjorde det ont när du fick strykjärnet i ansiket?" Jag antar den där, om att bli slagen i ansiktet, [är jag mest trött på], "gjorde det ont när du blev slagen i ansiktet med tegelstenar?" När folk började fråga mig det, sa jag "du vet väl att det är fejk? Det finns en rekvisita-avdelning. Jag blev inte slagen i ansiktet med tegelstenar. Deras enda svar är: "Oh".
 
För Daniel Stern blev frågan så viktigt att den delvis ledde till en ny karriär.
 
- Trovärdigheten är underbar, men det oroade mig faktiskt så mycket när filmen kom ut att jag började undervisa i mediekunskap. För jag undrade om folk verkligen trodde... Jag menar, det här är hur filmer görs, det här är hur vi gör showen, och jag är glad att du är underhållen och har roligt. Men jag blev inte riktigt slagen i ansiktet, det vet du.
 
- Att lära barn att skilja [på fantasi och verklighet] lite grann blev ett av mina uppdrag. Men jag tror att det förbättrar filmtittandet. Så jag antar att det är det långa svaret på: Fråga mig inte om det gjorde ont när jag fick tegelstenarna i ansiktet.
 
"Ensam hemma" finns tillgänglig för streaming på Disney+, och "For All Mankind" hittar du på Apple TV+.
 
 
| 17 december 2023 17:00 |