EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

10 oktober 2017 | 22:00

Varför dröjer nya ”Bröderna Lejonhjärta”-filmen?

Regissören Tomas Alfredson ger oss en exklusiv uppdatering om den ambitiösa fantasy-filmatiseringen.
Tomas Alfredson hoppas fortfarande få filma Astrid Lindgren-klassikern ”Bröderna Lejonhjärta” som ett påkostat fantasy-epos. Men hans version har blivit försenad med flera år.

- ”Bröderna Lejonhjärta” har fastnat i diverse bekymmer. Men projektet finns fortfarande kvar, och det är något jag gärna skulle vilja göra, berättar Alfredson i en exklusiv intervju med MovieZine.

Första gången vi rapporterade om en ny filmatisering av ”Bröderna Lejonhjärta” var år 2012. Att få ihop finansieringen visade sig svårare än trött. Filmen, som kan bli Skandinaviens dyraste genom tiderna, ses som ett riskfyllt åtagande:

- Det är väl ganska enkel matematik, ju dyrare en film är, desto trassligare att få ihop. Ju mer pengar det handlar om, desto större oro infinner sig bland dem som satsar. ”Bröderna Lejonhjärta” är en väldigt dyr historia att göra. Det förstår man när man läser boken. Det är fantasilandskap, soldater, drakar och demoner, säger Alfredson och tillägger:

- Men jag hoppas att den kommer bli av.
 
 
Tomas Alfredson slog igenom internationellt med vampyr-dramat ”Låt den rätte komma in”, baserat på en roman av John Ajvide Lindqvist (som för övrigt ska ha skrivit manus till nya ”Bröderna Lejonhjärta”). Hans senaste biofilm var den brittiska spionthrillern "Tinker Tailor Soldier Spy" (2011). På fredag är Alfredson bioaktuell med thrillern ”Snömannen” - en längre intervju publiceras på MovieZine under veckan.
| 10 oktober 2017 22:00 |