PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

14 april 2016 | 21:00

Varför Captain America slår alla Marvel-hjältar

Captain America är Marvels första och äldsta hjälte, han är en symbol, soldat och människa. Men han är oftast missförstådd som en patriotisk propagandasymbol som står för förtryck och krigföring. Men det är fel, denna karaktär är en av de bästa i sin genre.
Steve Rogers är en schysst snubbe, så skulle han beskrivas av hans vänner samt han läsare. Han är genuint snäll och vill bara det bästa för hela världen. Han vill inte kriga, slåss, mörda eller använda någon slags våld. Men ibland är världen en rutten plats. 

MovieZines app är här! Ladda ner Flixit till din iPhone.

Bäst beskrivs detta i filmen “Captain America: The First Avenger” när Stanley Tuccis karaktär Abraham Erskine frågar den beniga och välvilliga Steve Rogers: “Do you want to kill Nazis?”. Rogers svarar då: “I don't want to kill anyone. I don't like bullies; I don't care where they're from.” Detta sammanfattar honom riktigt väl. 

Steve Rogers, likt Wonder Woman, är en pacifist. Han vill inte slåss, men när han eller oskyldiga trycks mot ett hörn så kan han inte titta bort, han måste göra något. Men absolut, han bär den amerikanska flaggan och den kommer med historia, politik och etik. Men även här använder Rogers denna symbol till sin fördel. Han är inte statens agent eller soldat, han är folkets. 

Captain America sviktar inte sina åsikter till den regering som sitter i det Vita Huset just då, han är inte en knähund. Oftast går han emot staten än att agera under den, hans värderingar är hans egna och inte statens. Detta är vad som gör Captain America så intressant.Detta tar vi upp i denna veckas avsnitt av podcasten “Nörden & Jag”! Likt våra avsnittserie kring “Batman v Superman: Dawn of Justice”, gör vi detsamma inför “Captain America: Civil War”. Fram till premiären betar vi av allt man behöver veta inför filmen, först ut är då Captain America. Vi betar av all serie-­ och filmhistoria, lyssna och kan allt! 
Finns även på iTunes & Acast!
| 14 april 2016 21:00 |