OSCARS 2022

Skribent

MovieZine

16 mars 2022 | 08:00

Var kan man se Oscarsgalan 2022 i Sverige?

Med mindre än två veckor kvar till filmårets stora händelse har vi äntligen ett besked. Oscarsgalan kommer att sändas på en svensk kanal även i år.
Oscarsgalans vara eller icke vara är ett ständigt orosmoment för svenska tittare. Dyra rättigheter i kombination med låga tittarsiffror (den visas trots allt klockan 02 på natten) gör att tv-bolagen inte direkt slåss över möjligheten att sända Oscars. 
 
De senaste två åren har galan visats på TV4 Play, och åren innan dess på Aftonbladet TV. Det brukar bli känt ett par månader innan, men i år har det varit ovanligt tyst från alla håll. Tills nu.
 
Nu har MovieZine dock bekräftat att Oscarsgalan 2022 kommer att visas på TV4 natten till måndag 28 mars. Starttiden är som vanligt 02:00 med uppsnack inför. TV4 har ännu inte släppt några andra detaljer om sin Oscarsbevakning.
 
Den 94:e Oscarsgalan har Amy Schumer, Regina Hall och Wanda Sykes som värdar. Bland de nominerade hittas westerndramat "The Power of the Dog" med 12 nomineringar och sci-fi-spektaklet "Dune" med 10. Fyra svenskar är med och slåss i kategorin Bästa hår & makeup. Läs mer om alla nomineringar här...
| 16 mars 2022 08:00 |