Film

Skribent

MovieZine

13 januari 2022 | 15:00

Var finns "Scream"-filmerna att streama?

Dags att återvända till Woodsboro? Se om de fyra första filmerna innan du ser "Scream 5" på bio.
I helgen är det dags att återvända till Woodsboro, småstaden där skräckälskande high school-kids lite väl ofta faller offer för maskerade mördare.

Sedan Drew Barrymore först slaktades av Ghostface år 1996 har ingen i Woodsboro kunnat sova säkert, speciellt inte Sidney Prescott (Neve Campbell), som återvänt i varje ny film. I sällskap av Gale Weathers (Courteney Cox) och Dewey Riley (David Arquette) är Sidney nu tillbaka i stan, när nya ungdomar börjar slaktas på löpande band. Samtliga offer verkar ha en koppling till karaktärer från originalfilmen.
 
 
Nya "Scream" är en så kallad legacyquel (eller requel om man så vill) - både en reboot och uppföljare, som respektfullt hedrar Wes Cravens fyra filmer samtidigt som den presenterar en ny story, laddad med brutalt våld och skön metahumor, för att fånga en ny generation.

Oavsett om du sett de tidigare "Scream"-filmerna eller inte så kan det vara läge att börja där inför biobesöket, då nya filmen har många blinkningar till de tidigare. Viaplay är just nu den enda streamingtjänsten med samtliga fyra filmer i sitt utbud. 

"Scream" (1996) finns att streama på HBO Max och Viaplay

"Scream 2" (1997) finns att streama på HBO Max och Viaplay

"Scream 3" (2000) finns att streama på HBO Max och Viaplay

"Scream 4" (2011) finns att streama på Amazon Prime och Viaplay
 
| 13 januari 2022 15:00 |