Film

Skribent

MovieZine

31 december 2022 | 11:30

9 klassiska Star Trek-filmer finns nu att streama

Idag landar nio gamla 80- och 90-talsäventyr med William Shatner, Leonard Nimoy och Patrick Stewart på streamingtjänsten SkyShowtime.
Julafton kom sent för Star Trek-fans! Från och med idag hittar du alla de klassiska långfilmerna i utbudet på streamingtjänsten SkyShowtime. Perfekt för ett filmmaraton ute i rymden med några ikoniska hjältar.
 
William Shatner, Leonard Nimoy, Nichelle Nichols och George Takei spelar besättningen på rymdskeppet Enterprise som utforskar galaxens alla hörn. Den populära science fiction-serien från 1960-talet tog steget till bioduken med "Star Trek - The Motion Picture" år 1979. Flera uppföljare blev det, innan Picard (Patrick Stewart) och en ny besättning tog över i 1994 års "Star Trek: Generations".
 
 
Nu hittar du alla nio filmerna på streamingtjänsten SkyShowtime:
 
Star Trek: The Motion Picture (1979)
När en oidentifierad främmande rymdskepp förstör tre kraftfulla Klingonkryssare och sedan närmar sig jorden, återvänder kapten James T. Kirk för att ta kommandot över det nyligen ombyggda rymdskeppet Enterprise och stoppa den okända inkräktaren.
 
Star Trek II - Khans vrede (1982)
Med stöd från besättningen på Enterprise måste amiral Kirk stoppa en gammal fi ende, Khan Noonien Singh, från att använda den livsgenererande Genesis-maskinen som det yttersta vapnet.
 
Star Trek III - Spocks återkomst (1984)
Amiral Kirk och hans besättning på bryggan riskerar sina karriärer när de stjäl det skrotfärdiga U.S.S. Enterprise för att återvända till den begränsade planeten Genesis för att hämta hem Spocks kropp.
 
Star Trek IV - Resan hem (1986)
För att rädda jorden från en främmande rymdsond reser amiral James T. Kirk och hans fl yende besättning tillbaka i tiden till San Francisco 1986 för att hämta de enda varelser som kan kommunicera med den: knölvalar.
 
Star Trek V - Den yttersta gränsen (1989)
Kapten Kirk och hans besättning måste hantera kapten Spocks sedan länge försvunna halvbror som dyker upp och kapar Enterprise för ett besatt sökande efter Gud i centrum av galaxen.
 
Star Trek VI - The Undiscovered Country (1991)
Samma kväll som de ska pensionera sig anklagas Kirk och McCoy för att ha mördat Klingons kansler och de kastas i fängelse. Besättningen på Enterprise måste hjälpa dem att fly för att krossa en konspiration som syftar till att sabotera det sista verkliga hoppet om fred.
 
Star Trek: Generations (1994)
Med hjälp av kapten Kirk, som man länge antagit varit död, måste kapten Picard stoppa en galen vetenskapsman som är villig att mörda en hel planet för att ta sig in i en rymdmatris.
 
Star Trek: First Contact (1996)
Picard och besättningen måste resa tillbaka i tiden för att stoppa Borg, en ras som är till hälften människa och till hälften maskin, och som vill ta över och assimilera alla raser, från att förändra ett kritiskt ögonblick i vår galaktiska historia.
 
Star Trek: Insurrection (1998)
När kapten Picard och besättningen på Starship Enterprise får information om en olaglig konspiration av federationen mot invånarna på en unik planet, måste Picard göra uppror mot Stjärnflottan för att göra det som är rätt.
| 31 december 2022 11:30 |