Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 februari 2018 | 21:00

Väntan på "Sherlocks" femte säsong ser ut att bli rekordlång

Vågar vi hoppas på att en femte säsong av "Sherlock" dyker upp i januari 2022?
BBC-serien; "Sherlock", med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman i huvudrollerna, är utan tvekan en av världens mest populära tv-serier. Vilket bland annat bevisades när den fjärde säsongen blev den sjunde mest piratnedladdade tv-serien under 2017.
 
För ganska exakt ett år sedan fick vi ta del av seriens fjärde säsong - och många hoppas nog nu på att en fortsättning är på gång. I vanliga fall brukar det dröja mellan 1,5 till 2 år mellan säsongerna. Men när RadioTimes intervjuade seriens skapare, Mark Gatiss och Steven Moffat, tidigare under veckan stod det klart att den femte (om det ens blir någon) säsongen fortfarande ligger flera år fram i tiden. En rekordlång väntan för seriens många fans ligger med andra ord framför oss.
 
 
Mark Gatiss och Steven Moffat är nämligen uppknutna med att skapa en alldeles ny tv-serie, om Dracula, och räknar inte med att vara klara med den första säsongen av den förrän om tidigast 2 år. Först därefter kan de tänka sig att dra igång ett nytt "Sherlock"-äventyr tillsammans - förutsatt att alla andra är ombord. Vilket lär ta ytterligare något, eller några år.
 
Det positiva här är väl trots allt att både Moffat och Gatiss verkar relativt säkra på att kunna locka både Cumberbatch och Morgan tillbaka till sina roller - om de faktiskt sätter igång och skriver en ny säsong. Förhoppningsvis inspireras de inte av David Lynchs och Mark Frosts 26-åriga väntan på "Twin Peaks"-fortsättningen...
 
Vad tror ni - har vi en femte säsong innan 2022? Vill vi ens ha en fortsättning eller rundades den fjärde av på ett bra sätt? Kommentera gärna nedan! 
| 4 februari 2018 21:00 |