Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

25 september 2014 | 13:00

Våldtäktsskämt i "Family Guy"/"The Simpsons"-crossovern upprör

En scen med Bart Simpson och Stewie Griffin har fått en amerikansk föräldraförening att koka av ilska.
Föreningen The Parents Television Council, som har tagit på sig själva att kolla så att allt står rätt till moraliskt i amerikansk TV, är inte glada över söndagens "Family Guy"-säsongspremiär där familjen Griffin gör ett minnesvärt nedslag i Springfield. 

Anledningen är det skämt som finns att se, bland annat i trailern som släpptes i samband med Comic Con i somras, och som handlar om hur Bart lär Stewie den fina konsten att busringa. Bart ringer som vanligt till Moe och ber att få tala med Keybum, förnamn Lee. Moe ropar då ut att det är telefon till "Leaky Bum" (läckande rumpa, fritt översatt). 

Men när Stewie ska försöka blir det istället: "Hej Moe, din syster blir våldtagen." 

Du kan se scenen här:


Enligt TV Guide skrev VD:n för Parents Television Council - och ett självutnämnt "The Simpsons"-fans - till TV-kanalen Fox samt till "The Simpsons"-skaparen Matt Groening och "Family Guys" Seth MacFarlane i augusti och bad dem redigera bort skämtet. Han fick enligt egen utsago inget svar från endera. 

En talesperson för Fox säger till nyhetsbyrån AP att de inte har några kommentarer. 

Det är värt att notera att detta är långt ifrån den första gången som Parents Television Council är ute efter "Family Guy". De har framfört offentliga klagomål över 40 gånger tidigare på seriens sexuella anspelningar, grova språk och tja, allmänt moraliska förfall. 

Vad säger ni - borde Fox ta bort skämtet? 
| 25 september 2014 13:00 |