Film

Skribent

Fabian Nordlander

15 februari 2016 | 18:00

Vad vi vill se i "Deadpool 2"

Deadpool har mot alla odds tagit världen med storm och folk suktar redan efter mer. Fox har meddelat att uppföljaren är igång men vad kommer det att bli? Vi spekulerar vilt och önskedrömmer så länge.
Efter elva år av förproduktion och bråk med 20th Century Fox, kom äntligen Deadpool ut på bioskärmarna i världen. Och trots sin höga åldersgräns, okända förlaga och våldsamma porträttering, är filmen en succé. Med en blyg budget på femtio miljoner dollar har den dragit in över hundra miljoner i bara USA, så det var inte så konstigt när Fox godkände en uppföljare under fredagen.

Men vad skulle en uppföljare erbjuda, hur följer man upp denna succé? Vad vill se franchisen gå och hur gör man Deadpool fortsatt rolig? Vi spekulerar och härefter följer SPOILERS från “Deadpool”.

Skurk eller kompanjon?


Först och främst måste vi ta itu med bevismaterialet vi faktiskt har. I slutet av “Deadpool” efter eftertexterna fick vi en liten snutt av Deadpool som hintar om en eventuell uppföljare, specifikt en karaktär. Han säger att de definitivt kommer använda karaktären Cable i uppföljaren. Men vem är Cable?Cable är en karaktär från Marvels X‐Men, han är en mutant. Han är sonen till Cyclops och Jean Greys klon, han är från framtiden och har rest tillbaka till vår tid. Cable har likande mentala krafter som Jean Grey men vad han framför allt har är en robotarm och öga, vilket ger honom övermänskliga förmågor. Cable var den första som mötte Deadpool i serietidningarna, när Deadpool gjorde sin debut i “The New Mutants #98” var han anställd för att mörda Cable vilket han senare misslyckas med. 

Efter det har de två karaktärerna korsat vägar i flera olika sammanhang, ibland som fiender men ibland har de varit tvungna att jobba tillsammans. Och det är just detta vi vill se, ett motvilligt samarbete. Cable är en väldigt seriös karaktär, likt Batman eller Drax. Detta leder till en fantastisk dynamik som gör Cable till en slags “straight man”. Detta är något Deadpool behöver, någon som kan dra ner honom när han svävar iväg för mycket.

X-Men eller X-Force?
En annan väg att gå med nästa story är att Deadpool går med i “X‐Force”, något han har gjort i serierna. X‐Force är en mer handlingskraftig och hårdare version av de lite mer snälla och diplomatiska X‐Men, de är typ deras version av Suicide Squad. Cable är dessutom ledaren för denna grupp, så det skulle inte vara mer passande än att Deadpool deltar i gänget för att resultera i komik och dålig kemi.

Ensam är stark


En viktig grej med Deadpool som de fångade väl i den senaste filmen, är att han alltid är en så kallad “underdog”, han står alltid på botten och tittar uppåt. Filmens budget är liten, alla X‐Men är inte med och de har inte tid för hjältedåd. Deadpool ska aldrig vara den stjärna han ser sig själv som, han drar alltid nitlotten men gör det bästa av situationen ändå. Så dessvärre skulle jag vilja se honom utan sin flickvän i nästa film, för det skulle bara hålla honom säker och stilla. Han måste vara ensam och vara en sökare, en person utan plats.Sedan så vill jag så gärna se att Wolverine gör en cameo eller till och med en större roll, och då gärna Hugh Jackman. Så mycket kretsade runt honom i denna film och det vore en sådan bra “payoff” om han väl dök upp mer än på en tidning. Och så klart måste Deadpool hämnas för "X-Men Origins: Wolverine". 

Vad tycker ni, hur vill ni ha uppföljaren? Fler mutanter eller ska Deadpool joina X‐Men med Mcavoy och Lawrence?
| 15 februari 2016 18:00 |