Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 oktober 2021 | 18:00

Vad ska "Halloween Ends" handla om?

Med "Halloween Kills" ute på biograferna till helgen är det dags att blicka fram mot den tredje (och sista?) filmen.
Det är förmodligen ingen spoiler att Michael Myers överlever "Halloween Kills". Sen länge är det klart att skräcktrilogin fortsätter med "Halloween Ends", som siktar på biopremiär om ett år.

Men vad ska "Halloween Ends" handla om? Ett par nya intervjuer ger oss nya detaljer.

Först och främst: bioaktuella "Halloween Kills" är en direkt fortsättning på "Halloween" från 2018. Båda filmerna skildrar kvällen och natten då Michael Myers lyckades fly för att på nytt sprida skräck i staden Haddonfield. Jamie Lee Curtis återvänder för att spela en traumatiserad Laurie Strode, som för första gången slogs mot den maskerade mördaren 40 år tidigare.
 

Utspelas i nutid - och "kommer göra många väldigt arga"

 
"Halloween Ends" kommer däremot att göra ett tidshopp. Det berättar regissören David Gordon Green för Uproxx:

- Handlingen hoppar till nutid. Vi går från två episoder som utspelar sig samma kväll år 2018, till idag.

Tidshoppet betyder också att invånarna i Haddonfield inte bara har överlevt Myers våldsamma mordturné utan också covid-19.

- Världen har blivit annorlunda för de karaktärerna. Inte bara påverkas de alla av traumat, en specifik händelse för staden Haddonfield, de har också haft en global pandemi och politiska händelser och en miljon andra saker som vänt upp och ned på deras värld, säger Green.

Skådespelerskan Jamie Lee Curtis har också intressanta saker attt säga om fortsättningen "Halloween Ends":

- Den kommer att göra några väldigt arga. Den kommer att tillfredsställa folk. Folk kommer bli upprörda. Och det blir ett vackert avslut på den här trilogin, säger hon till Illuminerdi.
 

Är "Halloween Ends" den sista filmen om Michael Myers?

 
Sen ska väl den där titeln inte tas så bokstavligt... eller? "Halloween Ends" behöver inte vara den sista delen i franchisen. David Gordon Green har sagt att han nöjer sig med att regissera de tre. Men manusförfattaren Danny McBride är säker på att det kommer fler filmer... så småningom.

- Jag skulle aldrig vilja att det tog slut. Michael Myers är en så pass ikonisk karaktär, och kommer alltid vara relevant även för kommande generationer. Vi hade tur som fick göra ett försök nu. Om tio år kommer nya knäppisar som tror att de vet vad de ska göra med Michael Myers härnäst, sade han till Slashfilm för ett par år sen.
| 14 oktober 2021 18:00 |